Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΝέα εποχή για το CNN με Μαρκ Τόμσον: Στόχος να αυξήσει την...

Νέα εποχή για το CNN με Μαρκ Τόμσον: Στόχος να αυξήσει την τηλεθέαση του καναλιού/ Είχε συνεργαστεί με BBC και New York Times

«Ο Μαρκ είναι πραγματικά καινοτόμος, μεταμόρφωσε και οδήγησε στην ψηφιακή εποχή δύο θεσμούς της δημοσιογραφίας, από τους πιο σεβαστούς στον κόσμο», είπε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Warner Bros. Discovery, Ντέιβιντ Ζάσλαβ.

Ο όμιλος Warner Bros. Discovery ανέθεσε σήμερα σε έναν βετεράνο των μέσων ενημέρωσης, τον Βρετανό Μαρκ Τόμσον, πρώην επικεφαλής του BBC και της εφημερίδας New York Times, τη διεύθυνση του ειδησεογραφικού καναλιού CNN το οποίο αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια κρίση ταυτότητας και τηλεθέασης.

Στα 66 του χρόνια, ο Τόμσον διαδέχεται τον πρόεδρο-διευθύνοντα σύμβουλο του CNN Κρις Λιχτ ο οποίος οδηγήθηκε στην έξοδο τον περασμένο Ιούνιο, έπειτα από μόλις ένα χρόνο θητείας, με αφορμή την πτώση της τηλεθέασης αλλά και μετά την αντιπαράθεση για μια εκπομπή που θεωρήθηκε υπερβολικά ευνοϊκή για τον Ντόναλντ Τραμπ, το φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων στις επόμενες προεδρικές εκλογές.

Ο Τόμσον θα αναλάβει τη δύσκολη αποστολή να αυξήσει την τηλεθέαση του CNN, που έχει υποχωρήσει απέναντι στους βασικούς ανταγωνιστές του, το Fox News και το MSNBC, τόσο κατά τη διάρκεια των προκριματικών εκλογών όσο και κατά την προεκλογική εκστρατεία του 2024.

«Ο Μαρκ είναι πραγματικά καινοτόμος, μεταμόρφωσε και οδήγησε στην ψηφιακή εποχή δύο θεσμούς της δημοσιογραφίας, από τους πιο σεβαστούς στον κόσμο», είπε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Warner Bros. Discovery, Ντέιβιντ Ζάσλαβ.

«Ο κόσμος χρειάζεται τώρα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, αξιόπιστες και ακριβείς πληροφορίες και δεν είχαμε ποτέ στο παρελθόν τόσα μέσα για να ανταποκριθούμε σε αυτήν την ανάγκη, τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό», είπε ο ίδιος ο Τόμσον, που θα αναλάβει καθήκοντα στις 9 Οκτωβρίου.

Ο Τόμσον ήταν γενικός διευθυντής του BBC από το 2004 μέχρι το 2012, όταν ανέλαβε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της New York Times (μέχρι το 2020). Υπό τη διοίκησή του η αμερικανική εφημερίδα «μεταμορφώθηκε», προσαρμόστηκε στην ψηφιακή εποχή και αύξησε τους συνδρομητές της (περίπου 10 εκατομμύρια το 2023).

Μετά την «εποχή Τραμπ» η τηλεθέαση του CNN άρχισε να υποχωρεί. Στα τέλη του 2021 το κανάλι απέλυσε έναν από τους γνωστότερους παρουσιαστές του, τον Κρις Κουόμο, επειδή βοήθησε τον αδελφό του, τον πρώην κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο, να αποκρύψει καταγγελίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης. Στη συνέχεια ο Τζεφ Ζούκερ, ο διευθυντής του καναλιού, παραιτήθηκε τον Φεβρουάριο του 2022, όταν αποκαλύφθηκε ότι διατηρούσε κρυφό δεσμό με μια συνάδελφό του.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας