Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΓ. Φλωρίδης: Υποδέχθηκε σήμερα αντιπροσωπεία της εθνικής επιτροπής εποπτείας της Κίνας

Γ. Φλωρίδης: Υποδέχθηκε σήμερα αντιπροσωπεία της εθνικής επιτροπής εποπτείας της Κίνας

Ο Pei Xiao ευχαρίστησε τον Έλληνα υπουργό για τη θερμή υποδοχή, για τον χρόνο και τη σημασία που αποδίδουν οι ελληνικές αρχές στην ενίσχυση των διμερών σχέσεων των δύο χωρών.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης υποδέχθηκε σήμερα αντιπροσωπεία της εθνικής επιτροπής εποπτείας της Κίνας, υπό τον αντιπρόεδρό της Pei Xiao. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν καταπολέμηση της διαφθοράς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο Κινέζος αξιωματούχος βρίσκεται στην Αθήνα στο πλαίσιο διμερών επαφών για την ανταλλαγή απόψεων και την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών, κυρίως για ζητήματα καταπολέμησης της διαφθοράς.

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Φλωρίδης ενημέρωσε τον αντιπρόεδρο της εθνικής επιτροπής εποπτείας της Κίνας για τη σημασία που αποδίνει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός στα ζητήματα καταπολέμησης της διαφθοράς, εκσυγχρονίζοντας διαρκώς το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στα σημαντικά οφέλη των δύο χωρών από τη μεταξύ τους εμπορική συνεργασία.

Ο Pei Xiao ευχαρίστησε τον Έλληνα υπουργό για τη θερμή υποδοχή, για τον χρόνο και τη σημασία που αποδίδουν οι ελληνικές αρχές στην ενίσχυση των διμερών σχέσεων των δύο χωρών, ενώ εξέφρασε την ανάγκη για περαιτέρω ενδυνάμωση της διεθνούς συνεργασίας στον τομέα της καταπολέμησης της διαφθοράς.

Τέλος, στη συνάντηση παραβρέθηκαν από την πλευρά της κινεζικής αντιπροσωπείας, μεταξύ άλλων, ο πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα, Junzheng Xiao, ενώ από την ελληνική πλευρά η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, ο προϊστάμενος του Τμήματος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Διεθνών Σχέσεων της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Γιώργος Κασάπας και το στέλεχος του ιδίου Τμήματος, Κωνσταντίνος Σπανός.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας