Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕλλάδα«Μεσόγεια 2022»: Η Ντρισμπιώτη αφέτρια στο night run «Ελπίδα»

«Μεσόγεια 2022»: Η Ντρισμπιώτη αφέτρια στο night run «Ελπίδα»

Με μία εντυπωσιακή Τελετή Έναρξης και με εκατοντάδες συμμετοχές νέων αθλητών και αθλητριών το 1ο Φεστιβάλ Κλασικού Αθλητισμού «Μεσόγεια» έθεσε τις βάσεις για να γίνει θεσμός και να βοηθήσει στην ανάπτυξη του στίβου.

Η διοργάνωση συνεχίζεται στο Δημοτικό Στάδιο Σπάτων-Αρτέμιδος «Δημήτρης Δημητρίου» και θα ολοκληρωθεί το βράδυ με τον νυχτερινό αγώνα «Ελπίδας» 1.500 μ. (19:30), στον οποίον την εκκίνηση θα δώσει η δύο φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη. Η διοργάνωση θα «ρίξει αυλαία» στις 20:45, με τη συναυλία των Ιορδάνη Αγαπητού και Ιωάννας Σεβοπούλου.

Ο νυχτερινός αγώνας θα έχει σημείο εκκίνησης τη Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής. Οι αγωνιζόμενοι θα προσφέρουν σχολικά είδη για τα άπορα παιδιά των Μεσογείων, σε συνεργασία με τη Μητρόπολη Μεσογαίας Λαυρεωτικής.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Αντιγόνη Ντρισμπιώτη από την πρώτη στιγμή στήριξε τη διοργάνωση και με την παρουσία της στην εκκίνηση θα στείλει το μήνυμα της προσφοράς στον συνάνθρωπο. Στα «Μεσόγεια» έχουν ως στόχο να μυήσουν τα παιδιά στον στίβο αλλά και στον αθλητισμό και την κοινωνική προσφορά.

Την Τελετή Έναρξης του πολυθεματικού φεστιβάλ παρακολούθησαν χιλιάδες άνθρωποι από την Ανατολική Αττική. Το έναυσμα για να ξεκινήσει η πολυεπίπεδη γιορτή έδωσε -μετά από κάλεσμα του εμπνευστή της διοργάνωσης και βουλευτή της ΝΔ στην Ανατολική Αττική, Βασίλη Οικονόμου– ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

Παρόντες, μεταξύ άλλων, ληταν ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, οι βουλευτές Γιώργος Βλάχος και Αντώνης Μυλωνάκης, οι δήμαρχοι Σπάτων-Αρτέμιδας Δημήρης Μάρκου, Παιανίας Ισίδωρος Μάδης, Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, Ραφήνας-Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς, Μαρκόπουλου-Μεσογαίας Κωνσταντίνος Αλλαγιάννης, Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και αναπληρωτής περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Πέππας, ο κοσμήτορας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Παναγιώτης Αλεξόπουλος, ο Ολυμπιονίκης Γιώργος Τζελίλης, εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων κ.ά.

Η συμμετοχή 26 συλλόγων με περισσότερους από 1.800 αθλητές και αθλήτριες ξεπέρασε κάθε προσδοκία για έναν αγώνα που διοργανώνεται για πρώτη φορά. Να θυμίσουμε ότι συνδιοργάνωτες σύλλογοι είναι οι ΑΟ Δρομέας Βάρης, ΑΣ Ήλιος, Α.Σ. Δρομείς Κερατέας, Αμεινίας ο Παλληνεύς και ΑΓΣ Αγ. Στεφάνου Το ΟΙΟΝ.

Συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, και εκπρόσωποι των συλλόγων: ΓΣ Κηφισιάς, ΓΟ Περιστερίου Γ. Παλάσκας, ΓΣ Δέκαθλον Πόρτο Ράφτη, ΑΟ Γλυφάδας Πάνθηρες, ΑΣ Αγίας Παρασκευής, ΓΑΣ Ωρωπίων, ΓΑΣ Παιανίας, Παλλαυρεωτικός, ΓΣ Νίκη Βύρωνα, ΓΑΣ Χολαργού, Αστέρας Αιγάλεω, Ντέρη, ΑΟ Σπύρος Λούης Κορυδαλλού Νίκαιας, ΓΣ Ηλιούπολη, Φοίβος Ολυμπιακού Χωριού, ΓΣ Χαλανδρίου, ΑΣ Φειδιππίδης, ΓΣ Βουλιαγμένης, ΓΣ Πήγασος Αγίου Δημητρίου κ.α.

Τα «Μεσόγεια» διεξάγονται με «χρυσό» χορηγό την Admiral S.A. Βασικοί χορηγοί είναι η ΧΗΤΟΣ ΑΕΒΕΕ, η εθνική ασφαλιστική και συγκεκριμένα η επιθεώρηση Γ. Φουφόπουλου, η εταιρεία Σκλαβενίτης. Μεγάλος υποστηρικτής ο Ερυθρός Σταυρός.

Το φεστιβάλ κλασικού αθλητισμού «Μεσόγεια» αποτελεί μία συνδιοργάνωση των αθλητικών συλλόγων Α.Σ. Ήλιος Σπάτα, Α.Ο. Βάρης Δρομέας, Αμεινίας ο Παλληνεύς ΑΕ Μεσογείων, Δρομείς Κερατέας, ΑΓΣ Αγ. Στεφάνου Το ΟΙΟΝ, του Δήμου Σπάτων Αρτέμιδος, της Περιφέρειας Αττικής, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αθηνών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας