Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΚυρ. Μητσοτάκης: Σε τρεις τομείς η Tεχνητή Nοημοσύνη θα μπορούσε να έχει...

Κυρ. Μητσοτάκης: Σε τρεις τομείς η Tεχνητή Nοημοσύνη θα μπορούσε να έχει άμεση εφαρμογή για την κοινωνία

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραβρέθηκε στην εκδήλωση για τα 15 χρόνια της Google στην Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης με τον Αντιπρόεδρο Engineering & Research της Google, Yossi Matias στο Καπνεργοστάσιο και τη γενική διευθύντρια της Google Νοτιοανατολικής Ευρώπης, Πέγκυ Αντωνάκου.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραβρέθηκε στην εκδήλωση για τα 15 χρόνια της Google στην Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης με τον Αντιπρόεδρο Engineering & Research της Google, Yossi Matias στο Καπνεργοστάσιο και τη γενική διευθύντρια της Google Νοτιοανατολικής Ευρώπης, Πέγκυ Αντωνάκου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε έμφαση στον τρόπο με τον οποίο η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τις επιχειρήσεις, ενώ τόνισε ότι «πρέπει να γίνουμε παραγωγοί, όχι μόνο καταναλωτές της τεχνολογίας».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στον τομέα της υγείας στον οποίο παρουσιάζονται μεγάλες ευκαιρίες με πάρα πολλά νέα εργαλεία για την έρευνα που ήδη έχουν αποτελέσματα, όπως για παράδειγμα στον καρκίνο του δέρματος και τα οποία «λύνουν τα χέρια» στους ειδικούς.
Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην εκπαίδευση, όπου επισήμανε και τις προκλήσεις, οι οποίες σε αυτή την περίπτωση είναι πιο μεγάλες, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να υποκατασταθεί ο άνθρωπος στην παραγωγή κειμένων και ομιλίας. Για αυτό το λόγο υπογράμμισε την ανάγκη δημιουργίας εκείνων των εργαλείων που θα μπορούν να αναγνωρίσουν αν ένα κείμενο είναι δημιουργημένο από αλγόριθμο ή από άνθρωπο.
Στο κλείσιμο των δηλώσεων του ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ανυπόμονος για τη συνέχιση της συνεργασίας με τη Google, ενώ παράλληλα είπε ότι «ένα από τα πιο περίπλοκα ηθικά προβλήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε είναι η χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης».

Από την πλευρά του ο κ. Yossi Matias υπογράμμισε ότι «η μεγάλη υπόσχεση της Τεχνητής Νοημοσύνης είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας», τονίζοντας ότι υπάρχουν πάρα πολλές ευκαιρίες, αλλά και πάρα πολλές ευθύνες.

Τέλος, στην εισαγωγική της τοποθέτηση η κ. Πέγκυ Αντωνάκου, Γενική Διευθύντρια Νοτιοανατολικής Ευρώπης της Google, επισήμανε ότι η εταιρεία μας και η Ελλάδα, μαζί, προχωρούν σε μια συναρπαστική εποχή. Στο αύριο της Τεχνητής Νοημοσύνης. Η Google επενδύει στην Ελλάδα, δημιουργώντας Data CentersΜια επένδυση η οποία έως το 2030, προβλέπεται να εισφέρει 2,2 δισ. ευρώ στο ελληνικό ΑΕΠ και θα δημιουργήσει 20.000 θέσεις εργασίας».

Επισημαίνεται ότι στην επετειακή εκδήλωση της Google παρέστησαν ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνος Τασούλας, ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας