Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΕβδομάδες αθλητισμού: 919 παιδιά «συναντήθηκαν» με τ' αθλήματα παραλίας

Εβδομάδες αθλητισμού: 919 παιδιά «συναντήθηκαν» με τ’ αθλήματα παραλίας

Με πλειάδα μαθητών και μαθητριών έγινε σήμερα (3/10), στις Εθνικές Παράκτιες Αθλητικές Εγκαταστάσεις στον Καρτερό του Ηρακλείου, η έναρξη των «Εβδομάδων Αθλητισμού». Στο πλαίσιο των οποίων -καθημερινά για τρεις βδομάδες- θα διεξάγονται δράσεις, με στόχο τα παιδιά να γνωρίσουν τ’ αθλήματα άμμου. Ενόψει και της διοργάνωσης των 3ων Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων «Ηράκλειο 2023».

Ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, υποδέχτηκε 919 παιδιά και τους γυμναστές τους από 5 δημοτικά σχολεία, 2 γυμνάσια και 1 λύκειο του νομού, αλλά και ένα δημοτικό από το Λασίθι (από την Κριτσά).

Μίλησε μαζί τους για τα αθλήματα (Beach Volley, Beach Handbal, Beach Soccer & Beach Basket) και τα προέτρεψε να διασκεδάσουν. Επίσης, τα κάλεσε να «αγκαλιάσουν» τ’ αθλήματα της άμμου και την εγκατάσταση του Καρτερού». Η προτροπή του υφυπουργού εισακούστηκε, αφού τα παιδιά δοκίμασαν σε όλα τα αθλήματα και χάρηκαν με την ψυχή τους. Έμαθαν για τους κανονισμούς, έτρεξαν, σούταραν, σκόραραν.

Επιπλέον, ο κύριος Αυγενάκης, ευχαρίστησε για τη συνεργασία τις διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, καθώς και τους 45 καθηγητές Φυσικής Αγωγής που συμμετέχουν ενεργά και παίζουν καθοριστικό ρόλο σε όλη αυτήν τη δράση. Την κορυφαία μαραθωνοδρόμο, Μαρία Πολύζου, και όλους όσοι συμβάλλουν για την επιτυχία του εγχειρήματος.

Να σημειώσουμε πως οι εγκαταστάσεις του «Karteros Beach Sports Center» είναι ανοικτές για όλους. Τις προσεχείς τρεις εβδομάδες το πρόγραμμα επισκέψεων -με δωρεάν μεταφορά- αφορά μαθητές Δ’, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης δημοτικών, καθώς και μαθητές γυμνασίων και λυκείων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας