Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΓιαννάκος: Φεύγουν 200-300 εργαζόμενοι κάθε μήνα από το ΕΣΥ χωρίς να αντικαθίστανται

Γιαννάκος: Φεύγουν 200-300 εργαζόμενοι κάθε μήνα από το ΕΣΥ χωρίς να αντικαθίστανται

Για τις μαζικές αποχωρήσεις εργαζόμενων από το ΕΣΥ και το πρόβλημα που προκαλούν στη δημόσια Υγεία μίλησε σήμερα στα Παραπολιτικά ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ «έχουμε ένα κύμα φυγής υγειονομικών. Σε σχέση με πέρυσι είμαστε 3.000 λιγότεροι, αποχωρούν 200 με 300 το μήνα χωρίς να αντικαθίστανται, χωρίς να γίνονται προσλήψεις ούτε συμβασιούχων αλλά ούτε μόνιμου προσωπικού.

Ο κ. Γιαννάκος συμπλήρωσε ότι «μπορεί κανείς να ανατρέξει στην αναισθησιολόγο του Παπανικολάου που έπαθε εγκεφαλικό εξαιτίας των εξαντλητικών ωραρίων, μπορεί κανείς να ανατρέξει στον νέο νοσηλευτή τον Έλληνα που δουλεύει στην Ιρλανδία ο οποίος είπε ότι για μια βάρδια 12 ωρών τα Χριστούγεννα έλαβε 500€ όταν εμείς αντίστοιχα παίρνουμε 47€ και όλο το μήνα παίρνουμε σχεδόν αυτά τα λεφτά.
Αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι το ΕΣΥ εξαιτίας των δυσμενών συνθηκών εργασίας, εξαιτίας των χαμηλών αμοιβών, εξαιτίας της εργασιακής ανασφάλειας δεν είναι ελκυστικός χώρος εργασίας προτιμούν οι υγειονομικοί να δουλεύουν στο εξωτερικό, προτιμούν να δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας