Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΠέθανε η Αιμιλία Γερουλάνου, πρώην πρόεδρος του Μουσείου Μπενάκη - Το αντίο...

Πέθανε η Αιμιλία Γερουλάνου, πρώην πρόεδρος του Μουσείου Μπενάκη – Το αντίο του γιου της

Πέθανε η Αιμιλία Γερουλάνου, αρχαιολόγος, πρώην πρόεδρος στο Μουσείο Μπενάκη και μητέρα του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Παύλου Γερουλάνου.

Πέθανε η Αιμιλία Γερουλάνου, αρχαιολόγος, πρώην πρόεδρος στο Μουσείο Μπενάκη και μητέρα του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Παύλου Γερουλάνου.

Την είδηση του θανάτου της έκανε γνωστή ο Παύλος Γερουλάνος, με ανάρτησή του στο Facebook. Ο βουλευτής αποχαιρετά τη μητέρα του με το τραγούδι του Λουκιανού Κηλαηδόνη «Τα θερινά σινεμά» που ερμηνεύει η Βίκυ Μοσχολιού, γράφοντας: «Αντίο, μανούλα μου γλυκιά».

Η Αιμιλία Γερουλάνου γεννήθηκε στην Αθήνα και ήταν κόρη του Παύλου Καλλιγά, συνεργάτη του Ελευθερίου Βενιζέλου και της Ειρήνης Μπενάκη. Από την πλευρά της μητέρας της ήταν εγγονή του Αντώνη Μπενάκη και δισέγγονη του Εμμανουήλ Μπενάκη.

Φοίτησε στο Κολλέγιο Αθηνών και σπούδασε στην Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών. Εργάστηκε δίπλα στον βυζαντινολόγο Μανόλη Χατζηδάκη για την βυζαντινή έκθεση του 1964 στο Ζάππειο και στη συνέχεια στο Μουσείο Μπενάκη, το οποίο είχε ιδρύσει ο παππούς της, Αντώνης Μπενάκης. Εκεί οργάνωσε το πρώτο φωτογραφικό αρχείο στην Ελλάδα. Προήχθη στην θέση της αναπληρώτριας διευθύντριας, το 2000 έγινε μέλος του διοικητικού συμβουλίου και το 2005 πρόεδρος αυτού. Επίσης, είχε εκλεγεί δημοτική σύμβουλος Αθηνών με την παράταξη Αντώνη Τρίτση και είχε διατελέσει Πρόεδρος του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού.

Η Αιμιλία Γερουλάνου ήταν παντρεμένη με τον Μαρίνο Γερουλάνο και έχουν αποκτήσει τέσσερα παιδιά.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας