Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΠρόεδρος Αγροτών Βοιωτίας: «Τα τρακτέρ θα φτάσουν στην Ακρόπολη»

Πρόεδρος Αγροτών Βοιωτίας: «Τα τρακτέρ θα φτάσουν στην Ακρόπολη»

Έντονα παράπονα προς την κυβέρνηση για λογαριασμό των αγροτών εξέφρασε ο πρόεδρος των αγροτών Βοιωτίας Γιάννης Βάγγος, μιλώντας σήμερα στα Παραπολιτικά.

«Το πρόβλημα είναι εφιαλτικό για τους αγρότες, είχαμε φοβερή ακαρπία μέσα στο ’23 σε φρούτα, σε βαμβάκι. Αν δεν έχεις προϊόν να πουλήσεις δεν μπορείς να δουλέψεις. Ήρθε καινούργια ΚΑΠ που πήγε ο κ. Λιβανός πριν λίγα χρόνια και έκανε ένα παζάρι πόσα χρήματα θα έρθουν στη χώρα και χάσαμε τα μισά χρήματα. Είναι τεράστιο το πρόβλημα των μισών επιδοτήσεων», τόνισε αρχικά ο κ. Βάγγος.

«Με μισές επιδοτήσεις, με ακαρπία δηλαδή να μην έχεις προϊόν να πουλήσεις, με τις χειρότερες τιμές σε κάποια βιομηχανικά προϊόντα όπως στο βαμβάκι, στο καλαμπόκι κλπ ελάτε να μπείτε σε μια καινούργια χρονιά και χωρίς νερό. Δηλαδή φεύγουμε από μια καταστροφική χρονιά και μπαίνουμε σε μια εφιαλτική.

Εμείς δεν κλείνουμε τους δρόμους, βγαίνουμε στους δρόμους και δεν μπορούμε αυτή την ωμή βία δηλαδή δεν θα πατήσει κορδόνι θα σας λιώσουμε και θα σας εξαφανίσουμε τα πράσινα ΜΑΤ. Η λύση είναι να έχουμε παραγωγή στη χώρα αυτό μας προβληματίζει, ερήμωσαν όλα τα χωριά θα λυθούν με τα πράσινα ΜΑΤ;».

Κλείνοντας, ο κ. Βάγγος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας χρειάζεται… πολλή πίεση για να ακούσει αυτούς που διαμαρτύρονται.

«Αν δεν δημιουργήσεις πρόβλημα σε αυτή την κυβέρνηση δεν σ’ ακούει καθόλου. Είδατε την αναδίπλωση πριν μια εβδομάδα «σας τα έχουμε λύσει όλα», τώρα «είναι όλες οι πόρτες ανοιχτές». Εμείς ζητάμε να λυθούν αυτά τα πρόβλημα αν δεν λυθούν θα κλείσουν οι δρόμοι. Η πρώτη κίνηση μας θα είναι την Πέμπτη και το Σάββατο στην Αγρότικα να αναδείξουμε το πρόβλημά μας. Τα τρακτέρ θα φτάσουν στην Ακρόπολη».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας