Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΣε εγρήγορση οι Αρχές μετά το χτύπημα στη Σταδίου - Περιμένουν επίθεση...

Σε εγρήγορση οι Αρχές μετά το χτύπημα στη Σταδίου – Περιμένουν επίθεση μέχρι και με ρουκέτες

Για την ΕΛΑΣ και την Αντιτρομοκρατική η επίθεση που έγινε στην οδό Σταδίου με τη βόμβα που εξερράγη πολύ κοντά στο υπουργείο Εργασίας, δεν ήταν απλώς «ακόμα ένα χτύπημα».

Οι Αρχές βρίσκονται σε εγρήγορση καθώς το γεγονός ότι η συγκεκριμένη επίθεση ήταν πολύ μελετημένη, τις φοβίζει πως αναβιώνει το αντάρτικο πόλης. Εκφράζεται μάλιστα ανησυχία ότι δεν αποκλείεται στο εγγύς μέλλον να δούμε χτυπήματα τρομοκρατών με καλάσνικοφ ή ακόμα και με ρουκέτες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» «η πρόσφατη βομβιστική επίθεση αποδίδεται από τις αιφνιδιασμένες διωκτικές αρχές σε τρεις – τέσσερις δραστήριους και “επίμονους” αντιεξουσιαστές. Τα εν λόγω πρόσωπα υπολογίζεται ότι ίσως σχετίζονταν με την οργάνωση “Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών”, η οποία έδρασε την περίοδο 2013-2018, χωρίς ποτέ να εξαρθρωθεί ή να εντοπισθεί το οπλοστάσιό της.

Η συγκεκριμένη οργάνωση, που φαινόταν να είχε επαφές και με “υποστηρικτές” του ποινικού Βασίλη Παλαιοκώστα, είχε προχωρήσει σε απόπειρες εκτόξευσης ρουκετών στα παλαιά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, στη λεωφόρο Συγγρού και σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στη Βαρυπόμπη. Ακόμη είχε επιτεθεί με Καλάσνικοφ, χωρίς να επιδιώκει θύματα, ενταντίον της κατοικίας του γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι, στην πρεσβεία του Ισραήλ, και είχε επίσης τοποθετήσει παρόμοιο εκρηκτικό μηχανισμό στο υπουργείο Εργασίας τον Δεκέμβριο του 2016».

Την ίδια ώρα, πάντως, οι Αρχές προσπαθούν να αντλήσουν πληροφορίες για τους δράστες από τα υπολείμματα της βόμβας αλλά και μελετώντας υλικό από κάμερες που βρίσκονται στην περιοχή.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα στελέχη Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι οι δράστες που τοποθέτησαν μηχανισμό ήταν τουλάχιστον δύο, με το επικρατέστερο σενάριο να θέλει τον έναν να φτάνει πεζός, να κρεμάει σακίδιο με βόμβα στα κάγκελα, μετά να πηγαίνει σε κοντινό σημείο όπου τον περίμεναν ένα η περισσότερα άτομα για να διαφύγουν με μηχανή.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας