Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαOι αγρότες συνεδριάζουν σήμερα στη Σίνδο για τη σύνθεση της Επιτροπής που...

Oι αγρότες συνεδριάζουν σήμερα στη Σίνδο για τη σύνθεση της Επιτροπής που θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό

Οι αγρότες επισημαίνουν ότι προσδοκούν μέσα από τη συζήτηση να βρεθεί λύση στα προβλήματά τους

 

 

Έτοιμος να συναντήσει τους αγρότες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τη Δευτέρα ή την Τρίτη, έχοντας λάβει το υπόμνημά τους με εννέα αιτήματα και εφόσον διευκρινιστεί το θέμα της εκπροσώπησής τους. Οι αγρότες δεσμεύονται να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους, ενώ συνεδριάζουν σήμερα στη Σίνδο προκειμένου να ορίσουν την Επιτροπή που θα τους εκπροσωπήσει, ενώ τα τρακτέρ παραμένουν στα μπλόκα αναμένοντας τα αποτελέσματα της συνάντησης.

Εκτιμούν πως δεν θα πρέπει να είναι λιγότεροι από 20 άτομα γιατί θα πρέπει να εκπροσωπηθούν διαφορετικές επιτροπές αλλά και διαφορετικοί κλάδοι της γεωργίας (αλιείς, μελισοκόμοι κ.α).

Από την πλευρά των αγροτών της Θεσσαλίας, διαμηνύεται πως θα ζητήσουν και μια ξεχωριστή συνάντηση με τον πρωθυπουργό για να συζητήσουν το υπόμνημα που έχουν στείλει και εάν δεν θα μπορούσε η συνάντηση να γίνει τη Δευτέρα θα την ζητήσουν για την Τρίτη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σε συνέντευξή του στο One Channel δήλωσε ότι η συνάντηση των εκπροσώπων των αγροτών με τον Πρωθυπουργό, θα μπορούσε να γίνει από τη Δευτέρα απόγευμα ή την Τρίτη μέχρι το μεσημέρι, γιατί ο πρωθυπουργός γυρίζει το μεσημέρι της Δευτέρας από ταξίδι στο εξωτερικό. Ζητούμενο είναι «ανοιχτοί δρόμοι, σημαίνει ανοιχτός διάλογος. Εμείς δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την παρακώλυση των συγκοινωνιών και την παρεμπόδιση στη διέλευση των πολιτών. Θεωρούμε ότι δεν θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο» και επεσήμανε πως γίνεται «ό,τι προβλέπεται από το νόμο εφαρμόζεται. Τελεία και παύλα. Δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα».

Μιλώντας στην ΕΡΤ εκπρόσωποι των αγροτών μετά το ΝΑΙ του πρωθυπουργού για συνάντησή μαζί τους επισημαίνουν ότι προσδοκούν μέσα από τη συζήτηση να βρεθεί λύση στα προβλήματά τους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας