«Ασπίδα» αγάπης από Μητρόπολη Φθιώτιδος και «ΑΠΟΣΤΟΛΗ»

Σήμερα (17/10) προσφέρθηκαν 35.776 έτοιμα γεύματα σε 559 οικογένειες και σχολικές τσάντες σε παιδιά 27 χωριών της περιοχής.

Δυο χρόνια επιτυχούς λειτουργίας συμπληρώνει το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού «ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ» της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» και της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος στη Λαμία.

Από τις δράσεις του οποίου, ήδη έχουν ωφεληθεί 508 οικογένειες. Το ΚΔΑΠ, στηρίζει παιδιά ηλικίας από 6-12 ετών παρέχοντας μια ζεστή αγκαλιά αγάπης, σύγχρονη εκπαίδευση και πρωτοποριακή δημιουργική απασχόληση.

 

Μέσα στη χαρά της εορτής του Πολιούχου της Λαμίας Αγίου Λουκά σήμερα (17/10) τα παιδιά του ΚΔΑΠ «ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ» υποδέχθηκαν τους Μητροπολίτες: Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου Δαμασκηνό, Ηλείας και Ωλένης Αθανάσιο, Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Νικηφόρο, Αιτωλίας και Ακαρνανίας Δαμασκηνό, τον οικείο Ποιμενάρχη, Μητροπολίτη Φθιώτιδος Συμεών, μαζί με τον γενικό διευθυντή της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» Κωνσταντίνο Δήμτσα.

Από το πρωί η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος σε συνεργασία με την «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» υλοποίησαν κοινωνικοπρονοιακές δράσεις σε όλη την Φθιώτιδα προσφέροντας 35.776 έτοιμα γεύματα στηρίζοντας 559 οικογένειες ΑΜΕΑ, καρκινοπαθών, νεφροπαθών, ατόμων με αναπηρίες και άλλες δυσκολίες.

Παράλληλα ο Σεβασμιώτατος και ο κ. Δήμτσας επισκέφθηκαν το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο των Λουτρών Υπάτης και μαζί με τις εγκάρδιες ευχές τους, διένειμαν στα παιδιά σχολικές τσάντες και άλλα δώρα.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος, Συμεών, δήλωσε: «Ετοιμαζόμαστε για την πιο χαρούμενη γιορτή της περιοχής μας, την εορτή του Πολιούχου μας Αγίου Ευαγγελιστού Λουκά.

Δεν μπορούμε να φορέσουμε τα γιορτινά μας, να λιτανεύσουμε τα γιορτινά μας και να χαρούμε, αν δεν μοιράσουμε χαρά και χαμόγελο σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Σε συμπολίτες μας, οι οποίοι είναι εμπερίστατοι και θέλουν την συμπαράστασή μας, αλλά συγχρόνως αν δεν βρεθούμε κοντά στα παιδιά, που είναι η πηγή της χαράς.

Γι’ αυτό σήμερα ξεκινούμε την εορτή του Ευαγγελιστού της χαράς, με το πρόγραμμα “Μαζί όπου υπάρχει ανάγκη” χέρι χέρι με την “ΑΠΟΣΤΟΛΗ”, αλλά και με την επίσκεψή μας στα Λουτρά της Υπάτης, στο νηπιαγωγείο και στο δημοτικό σχολείο, όπου φοιτούν παιδιά από 27 διαφορετικά μικρά χωριά της περιοχής μας.

Συγχρόνως γιορτάζουμε τα γενέθλια του ΚΔΑΠ “ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ”. Το οποίο, σε δύο χρόνια έχει επιτελέσει ένα θαύμα αγάπης σε 508 οικογένειες της περιοχής μας και σε εκατοντάδες παιδιά και προχωράμε δυναμικά για το μέλλον».

Ο γενικός διευθυντής της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ», Κωνσταντίνος Δήμτσας, ανέφερε: «Σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, όπου τα ελληνικά νοικοκυριά αρχίζουν και πάλι να πνίγονται από την ακρίβεια και τα χρέη, η Εκκλησία είναι και πάλι εδώ.

Η “ΑΠΟΣΤΟΛΗ” και η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος με ένα οργανωμένο σχέδιο στηρίζουμε έμπρακτα τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, με πολλούς συμπαραστάτες όπως τον επιχειρηματία, Σπύρο Θεοδωρόπουλο, και τον Όμιλο “ΜΑΣΟΥΤΗΣ”.

Έχουμε οργανώσει και θα υλοποιήσουμε προσεχώς μαζί με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο τον Β’, ένα οργανωμένο σχέδιο ανακούφισης και έμπρακτης στήριξης σε όλη την Ελλάδα. Η Εκκλησία ανοίγει την αγκαλιά της και δεν θα αφήσει κανένα μόνο του».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More