Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΤραγωδία στα Τέμπη: Μοχλός πίεσης για κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας

Τραγωδία στα Τέμπη: Μοχλός πίεσης για κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας

Όχι μόνο μάζεψε τις 500.000 υπογραφές που ήταν και ο αρχικός στόχος, αλλά πλέον έχει φτάσει τις 625.000 και επόμενος στόχος είναι το 1.000.000! Ο λόγος για το διαδικτυακό ψήφισμα διαμαρτυρίας για το δυστύχημα στα Τέμπη, μέσω του οποίου οι πολίτες απαιτούν την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, καθώς και την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας, που προβλέπεται όταν προκύπτει ποινική ευθύνη πολιτικών προσώπων.

ΕΔΩ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΤΗΝ «GOVNEWS WEEKLY» #9

Σύμφωνα με τη Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρο του Συλλόγου Θυμάτων Τεμπών και μητέρα της Μάρθης (μιας εκ των 57) «το αρθ. 73, παρ. 6 δίνει το δικαίωμα στον πολίτη να καταθέσει πρόταση τροποποίησης νόμου. Παρόμοιος νόμος υπάρχει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Αλλά μόνο στην Ελλάδα ο απαιτούμενος αριθμός των υπογραφών αγγίζει το τεράστιο σύνολο των 500.000 Εμείς όμως το ξεπεράσαμε και συνεχίζουμε…».

Τι ακριβώς εννοεί η κ. Καρυστιανού; Σύμφωνα λοιπόν με τον εν λόγω νόμο, οι υπογραφές θα σταλούν στον εισαγγελέα ο οποίος οφείλει αμελλητί να τις δώσει στη Βουλή για ψήφιση.

«Σε μια δημοκρατική χώρα, η Βουλή είναι υποχρεωμένη να σεβαστεί την επιθυμία των πολιτών. Η Βουλή είναι υποχρεωμένη να λειτουργήσει σύμφωνα με τον νόμο και τους δημοκρατικούς θεσμούς. Φωνάζουμε ότι δεν υπάρχει κράτος δικαίου. Θα είναι λοιπόν σαφές το αίτημα και πολύ ενδιαφέρουσα η αντιμετώπιση του εν λόγω ψηφίσματος και για μας θα είναι πολύ σημαντική η μέρα που οι εκπρόσωποι μας θα έχουν στα χέρια τους μια τόσο δυνατή κίνηση της κοινωνίας» σημείωσε η κ. Καρυστιανού.

«Σε κάθε περίπτωση ένα τέτοιο ψήφισμα είναι για μας κέρδος. Το χρειαζόμαστε ως δύναμη και θα χρησιμοποιηθεί στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Οπότε συνεχίζουμε δυναμικά για να φτάσουμε στο μεγαλύτερο σύνολο υπογραφών που θα μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε! Στη Βουλή δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ αυτός ο νόμος. Ήρθε όμως η ώρα…».

Δημοσιεύτηκε στο 9ο τεύχος της εφημερίδας «GOVNews Weekly» – Διαβάζεται… με ένα κλικ!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας