Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΑμβρόσιος για απόφαση Ιερά Συνόδου: «Προδοσία - Δεν μπορεί αντί να εορτάζουμε...

Αμβρόσιος για απόφαση Ιερά Συνόδου: «Προδοσία – Δεν μπορεί αντί να εορτάζουμε να κλεινόμαστε στο δωμάτιό μας»

«Είναι προδοσία της Ορθοδοξίας , δεν μπορεί αντί να εορτάζουμε να κλεινόμαστε στο δωμάτιό μας», λέει ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, Αμβρόσιος, για την συμβολική αλλά και ουσιαστική απόφαση της Ιεράς Συνόδου να εορτάσει την Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Μονή Πετράκη και όχι στην Μητρόπολη Αθηνών στέλνοντας σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση μετά την ψήφιση του νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Ο Αμβρόσιος είπε ότι εκείνη η μέρα είναι μεγάλη γιορτή και δεν θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται με αυτόν τον τρόπο: «Να πουν να μην έρθουν όλοι αυτοί που ψήφισαν».

Από τα πυρά του δεν γλίτωσε και η Προέδρος της Δημοκρατίας, καθώς αναφέρθηκε στον σύντροφό της λέγοντας: «Δεν μπορούν να είναι σε ένα τραπέζι που βρίσκεται ο παράνομος, ο άνθρωπος που ζει παράνομα».

Επέκρινε το γεγονός ότι η κα Σακελλαροπούλου γλέντησε με ομόφυλα ζευγάρια μετά την ψήφιση του νόμου και τόνισε πως από πλευράς Εκκλησίας η απόφαση της Ιεράς Συνόδου «είναι διαμαρτυρία»: «Όταν ιεραρχία αποφασίζει έτσι, χωριζόμαστε, αντιδράμε».

Πρακτικά με την απόφαση αυτή λόγω περιορισμένου χώρου είναι αδύνατη η παρουσία εκπροσώπων της Πολιτείας, ενώ ούτε η ΔΙΣ, ούτε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αναμένεται να παραστούν στο καθιερωμένο γεύμα στην Προεδρία της Δημοκρατίας, ως είθισται.

Μιλώντας στο OPEN, o υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης δήλωσε χαρακτηριστικά για την Εκκλησία «την ενοχλεί την καταλαβαίνω», αλλά κάλεσε «να μην οδηγήσει αυτό σε διατάραξη σχέσεων Εκκλησίας -Πολιτείας».

Ακόμα, χαρακτήρισε «ισορροπημένη» την αντίδραση της προέδρου της Δημοκρατίας μετά την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου.

Σήμερα συνεχίζεται πάντως για δεύτερη μέρα η συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας