Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΤα απογευματινά χειρουργεία «εγκαινιάστηκαν» με εκκρεμή επέμβαση από το 2019

Τα απογευματινά χειρουργεία «εγκαινιάστηκαν» με εκκρεμή επέμβαση από το 2019

Με την εφαρμογή αυτού του μέτρου το Υπουργείο υγείας στοχεύει στη μείωση της λίστας αναμονής των ασφαλισμένων για χειρουργικές επεμβάσεις στα δημόσια νοσοκομεία.

Ένας ασθενής 67 ετών περίμενε από το 2019 για μία αρθροπλαστική γόνατος και σήμερα υποβλήθηκε στην επέμβαση, μετά από χρόνια αναμονής, εγκαινιάζοντας έτσι τα απογευματινά χειρουργεία στη Θεσσαλονίκη, καθώς στην πρεμιέρα του νέου αυτού συστήματος για το ΕΣΥ, ήταν ο πρώτος που εισήχθη σε αυτό.

Με την εφαρμογή αυτού του μέτρου το Υπουργείο υγείας στοχεύει στη μείωση της λίστας αναμονής των ασφαλισμένων για χειρουργικές επεμβάσεις στα δημόσια νοσοκομεία.

«Αισθάνομαι πραγματικά πολύ μεγάλη χαρά που κάτι που το συζητούσαμε 32 ολόκληρα χρόνια τώρα γίνεται πραγματικότητα», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη «για την απεριόριστη εμπιστοσύνη που μου έδειξε ώστε να μπορέσουμε σήμερα να πραγματοποιήσουμε αυτό το ιστορικό για το ΕΣΥ γεγονός» και τον αρμόδιο υφυπουργό τον κ. Θεμιστοκλέους, ο οποίος υπήρξε ο πρωταγωνιστής όλης αυτής της προσπάθειας. «Ο πρώτος ασθενής έκανε την τιμή να μιλήσει. Ήταν πολύ συγκινητικό γιατί ο ίδιος είπε ότι περίμενε να χειρουργηθεί από το 2019, δεν μπορούσε να βρει τρόπο να χειρουργηθεί και όταν έμαθε ότι γίνονται απογευματινά χειρουργεία ήταν ο πρώτος που πήρε τηλέφωνο και ζήτησε να έρθει να χειρουργηθεί. Είναι μια συγκινητική στιγμή ότι με μια πρωτοβουλία που έλαβες, ένας έστω συμπολίτης σου βρήκε μία λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα που είχε. Μας εξιστόρησε όλη του την περιπέτεια μέχρι τη σημερινή μέρα που έφτασε να χειρουργηθεί».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας