Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΚαταδικάστηκε ισόβια για τον θάνατο της Τζωρτζίνας η Ρούλα Πισπιρίγκου - Κρίθηκε...

Καταδικάστηκε ισόβια για τον θάνατο της Τζωρτζίνας η Ρούλα Πισπιρίγκου – Κρίθηκε ομόφωνα ένοχη

Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου μετά από περισσότερες από 100 συνεδριάσεις κρίθηκε ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου ομόφωνα για την κατ’ εξακολούθηση πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και την απόπειρα ανθρωποκτονίας της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη.

Ισόβια κάθειρξη προτείνει η εισαγγελέας της έδρας για την κατηγορούμενη. «Για να μπορέσει να χαρακτηριστεί η απόφαση καταδικαστική οφείλει να επιβληθεί μια ποινή όπως ορίζει ο νόμος. Με βάση τη νομολογία προβλέπεται μόνο η ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή», υποστήριξε.

Σύμφωνα με την απόφαση η καρδιακή ανακοπή που είχε υποστεί το παιδί τον Απρίλιο του 2021 μέσα στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, ήταν αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας με υπαίτια τη μητέρα. Το δικαστήριο δέχεται ότι εκείνο το ιατρικό συμβάν ,που είχε αντιμετωπιστεί από τους γιατρούς προκαλώντας ωστόσο τετραπληγία στο παιδί, είχε προκληθεί με επέμβαση της μητέρας.

Σύμφωνα με την κατηγορία, το κίνητρο για την εγκληματική ενέργεια σε βάρος της κόρης της για την κατηγορούμενη ήταν συγκεκριμένα «παθογενή» χαρακτηριστικά της προσωπικότητας της, όπως τονίζεται στο βούλευμα παραπομπής της.

Το βούλευμα αναφέρεται σε «ιδέες μεγαλείου συνδεόμενες με τη δημοσιότητα/διασημότητα, αλλά μη έχουσες έρεισμα στην πραγματικότητα» στην αντίληψη πως κάποιος μπορεί να κερδίσει δημοσιότητα μέσα από παραβατικές πράξεις, σε «διαρκή διαπραγμάτευση μεταξύ αλήθειας και ψέματος, πραγματικού και μη πραγματικού, σε αποστέρηση κάθε γνησίου συναισθήματος, σε επικέντρωση (κατά προεξάρχοντα ρόλο) σκέψεων και επενδύσεων γύρω από τον ήδη εν διαστάσει σύζυγό της και υποστηρίζοντα την κατηγορία, με ενδιάθετη έκφραση κτητικότητας επ’ αυτού» στον φόβο εγκατάλειψης που την διακατείχε αλλά και στην «αντίληψη των παιδιών της ως μία ναρκισσιστική προέκταση του εαυτού της».

Η ίδια η κατηγορουμένη στην απολογία της τόνισε πως «δεν έχω καμία σχέση με κεταμίνες» και πως «είναι άρρωστος» όποιος σκέφτηκε να βάλει ως κίνητρο την εμμονή της με τον πατέρα των παιδιών Μάνο Δασκαλάκη. Η πολύωρη απολογία της κατηγορουμένης είχε έντονα ξεσπάσματα και πολλές αναφορές σε όσα πέρασε η ίδια αφού χάθηκε η 9χρονηγ, καθώς βρέθηκε ενώπιον των Αρχών αλλά και εξοργισμένων πολιτών, ενώ πριν «όλη η Ελλάδα» στεκόταν στο δράμα της οικογένειας από την Πάτρα που έχασε τρία παιδιά.

Η αντίδραση του Κούγια 

Ο Αλέξης Κούγιας μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Το Πρωινό» για την απόφαση του δικαστηρίου αναφορικά με την Ρούλα Πισπιρίγκου την οποία εκπροσώπησε και είπε πως εξεπλάγην από την απόφαση καθώς ήταν πεπεισμένος για την αθωώτητα της γυναίκας, παρόλα αυτά σέβεται το αποτελέσμα της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

«Κατά τη γνώμη μας η κατηγορούμενη είναι αθώα και με τη σύμφωνη γνώμη της κατηγορούμενης δεν θα ζητήσουμε ελαφρυντικά», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Κούγιας.

Στη συνέχεια είπε: «Είμαι υποχρεωμένος να σεβαστώ την απόφαση του δικαστηρίου και το τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο, την ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου».

Καταλήγοντας τόνισε πως θα προχωρήσει σε έφεση και πως είναι σεβαστή η δικαιοσύνη αλλά ακόμη πιο σεβαστά τα δικαιώματα της κατηγορουμένης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας