Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΣτην Αλεξανδρούπολη η Σύνοδος Πρυτάνεων των Πανεπιστημίων της χώρας-Ποια θέματα θα συζητηθούν

Στην Αλεξανδρούπολη η Σύνοδος Πρυτάνεων των Πανεπιστημίων της χώρας-Ποια θέματα θα συζητηθούν

Τέσσερα είναι τα θέματα τα οποία θα κυριαρχήσουν στη Σύνοδο Πρυτάνεων, η οποία θα πραγματοποιηθεί, στην Αλεξανδρούπολη από 17 έως 19 Απριλίου, με οικοδεσπότη τον προεδρεύοντα της Συνόδου, Πρύτανη του ΔΠΘ Φώτη Μάρη.

Πρόκειται για:

-Τη Διεθνοποίηση των ελληνικών ΑΕΙ
-Τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό των Πανεπιστημίων
-Σταδιακή «γενναία» αύξηση των προϋπολογισμών των ΑΕΙ , σε βάθος τετραετίας
-Την άμεση ανάγκη τουλάχιστον 1.000 νέων διορισμών μελών ΔΕΠ και 1.500 διοικητικών υπαλλήλων στα ΑΕΙ, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες σε προσωπικό.

Η συζήτηση για τη Διεθνοποίηση & Εξωστρέφεια στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, θα γίνει , παρουσία του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά, ο οποίος αναμένεται να παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις.

Οι Πρυτάνεις θα θέσουν εκ νέου τους προβληματισμούς τους, σχετικά με τα Περιφερειακά Πανεπιστήμια, μετά την ψήφιση, στη Βουλή, του νόμου για τα Μη Κρατικά Πανεπιστήμια, και θα διατυπώσουν το αίτημα να βρεθεί τρόπος ενίσχυσης των Ιδρυμάτων της Περιφέρειας.

Ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, ήδη έχει δεσμευθεί στην τελευταία Σύνοδο Πρυτάνεων, να επισκεφθεί,αμέσως με τα την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, ένα-ένα τα Πανεπιστήμια, προκειμένου να συζητηθούν οι επιμέρους πρωτοβουλίες ενίσχυσης των Ιδρυμάτων.

Την τελευταία ημέρα των εργασιών της Συνόδου θα παραβρεθεί και ο υπουργός Παιδείας.

www.thrakikiagora.gr

ΘΡΑΚΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας