Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΓιώργος Καλλιακμάνης: Τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας πρέπει να καταγγέλλονται από όλους μας

Γιώργος Καλλιακμάνης: Τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας πρέπει να καταγγέλλονται από όλους μας

η κ. Κικήρη τόνισε :«Με αυτό τον τρόπο βλέπουμε ό,τι πλέον ενθαρρύνονται τα άτομα αυτά να μπορέσουν να καταθέτουν στις αρχές αυτά τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας.

Για το θέμα της ενδοοικογενειακής βίας μίλησαν στην ΕΡΤ και στην εκπομπή ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ και στους δημοσιογράφους Χριστίνα Βίδου και Κώστα Παπαχλιμίντζο, Η δικηγόρος Μαριζάννα Κικήρη και ο επίτιμος Πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Ν.Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης. Η δικηγόρος αρχικά ανέφερε ότι: «πλέον υπάρχει υποχρέωση των επαγγελματιών, όπως παιδαγωγών, ψυχολόγων, προπονητών, εκπαιδευτικών, ιατρών, όταν υποπίπτει στην αντίληψή τους περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, να το αναφέρουν αμέσως στις αρχές. Και επιπλέον αυτό που θεσμοθετήθηκε με το άρθρο 130 του καινούργιου νόμου του 950, του 2024, του Φεβρουαρίου, είναι ό,τι πλέον τα άτομα αυτά δεν θα καταγγέλλονται, δεν θα καταδιώκονται, θα έχουν το ακαταδίωκτο, δηλαδή δεν θα καλούνται και επιπλέον δεν θα υποχρεούνται να έρχονται ξανά στο δικαστήριο, θα αρκεί η αρχική τους κατάθεση. Επομένως, με αυτό τον τρόπο υπάρχει και ειδική μνεία για τους ιατρούς, όταν κατά την εξέτασή τους κατά την κρίση, κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους εμπίπτει τέτοιο περιστατικό και υποχρεούνται και αυτοί να το καταθέτουν στις αρχές»  στην εκπομπή ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ και στους δημοσιογράφους Χριστίνα Βίδου και Κώστα Παπαχλιμίντζο.

Επίσης η κ. Κικήρη τόνισε :«Με αυτό τον τρόπο βλέπουμε ό,τι πλέον ενθαρρύνονται τα άτομα αυτά να μπορέσουν να καταθέτουν στις αρχές αυτά τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, από τη στιγμή που δεν διώκονται ούτε πειθαρχικά ούτε ποινικά» και πρόσθεσε «Από εδώ και πέρα η υπόθεση βρίσκεται στη δικαιοσύνη, οπότε τώρα εξετάζεται από τακτικό ανακριτή και όπως γνωρίζετε, όπως και για όλους τους πολίτες, έτσι και για τους δικηγόρους θα αποφανθεί η κύρια ανάκριση για το τι μέλλει γενέσθαι γιατί εδώ για κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.».

Από την πλευρά του ο Γιώργος Καλλιακμάνης, επίτιμος Πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Ν.Α Αττικής επισήμανε: «Πλέον είναι υποχρεωτικό και όχι μόνο για τους κρατικούς λειτουργούς, αλλά για όλους μας, για τον οποιοδήποτε πολίτη, όταν αντιλαμβάνεται τέτοια περιστατικά να τα καταγγέλλει. Γιατί θα πρέπει τα αυτονόητα να τα βάλουμε σε κουτάκι και νομίζω ό,τι προσβάλλουμε και την προσωπικότητα του συγκεκριμένου γιατρού γιατί ο γιατρός αυτός κατήγγειλε το περιστατικό επειδή ήξερε απλά για το νόμο Φλωρίδη για την αλλαγή που καλώς έγινε για εμένα. Αυτά τα περιστατικά πρέπει να καταγγέλονται από όλους μας».

Επίσης ο κ. Καλλιακμάνης υπογράμμισε :«Χρέος όλων μας, είναι υποχρέωση όλων μας, ανεξαρτήτως αν ο νόμος το προβλέπει, Όχι τέτοια περιστατικά να τα καταγγέλλουμε στη Δικαιοσύνη, στη Δικαιοσύνη. Είναι ηθική υποχρέωση, αν θέλετε και νομική. Το ζήτημα με την ενδοοικογενειακή βία και το 70% των δικογραφιών που κάνει η Ελληνική Αστυνομία αφορούν τέτοια περιστατικά. Είναι πράγματι ένα πολύ ανησυχητικό φαινόμενο. Ωστόσο, η Ελληνική Αστυνομία έχει κάνει τα τμήματα ενδοοικογενειακής βίας για να κρατάει τις γυναίκες σε προστατευμένο περιβάλλον, ειδικά τις πρώτες μέρες μέχρι να αναλάβει το υπουργείο Οικογένειας για να βρει δομές γι αυτή τη γυναίκα».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας