Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΠογέτ: Στόχος η Ελλάδα να βρεθεί σε μεγάλη διοργάνωση (vid)

Πογέτ: Στόχος η Ελλάδα να βρεθεί σε μεγάλη διοργάνωση (vid)

Η εθνική αντιμετωπίζει αύριο (17/11, 19:00) τη Μάλτα σε φιλικό αγώνα. Σήμερα ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας, Γκουστάβο Πογέτ, εξήγησε -στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε- τα ζητούμενά του από την αναμέτρηση.

Όπως ανέφερε ο Ουρουγουανός τεχνικός θέλει, δεδομένων των απουσιών, να τον πείσουν όσοι αγωνιστούν ότι δικαιούνται να φοράνε τη φανέλα με το εθνόσημο. Επίσης, να δει πώς θα λειτουργήσει η αμυντική γραμμή.

Συγκεκριμένα, είπε: Πρώτα απ’ όλα είμαστε χαρούμενοι που είμαστε εδώ που θα αντιμετωπίσουμε μια ομάδα με διαφορετικό σύστημα. Ξέρω πως θα είναι δύσκολο ματς. Απ’ ότι έχουμε δει οι παίκτες της δεν τα παρατάνε. Για εμάς είναι ένα μια ακόμη ευκαιρία για να παίξουμε όλοι μαζί. Δεν έχουμε όλη την ομάδα μας εδώ αλλά μπορούν όσοι είναι εδώ να δείξουν πράγματα στον προπονητή να δείξουν πως αξίξουν να είναι στην ομάδα.

Την απουσία της εθνικής από το Μουντιάλ και αν αποτελεί κίνητρο επιστροφής: Αυτός είναι ο στόχος. Στις πρώτες μου συζητήσεις με την ομοσπονδία αυτό είχαμε θέσει ως στόχο για το μέλλον. Μετά το Nations League – που πήγαμε καλά – έχουμε τώρα 2 ευκαιρίες για να βρεθούμε στα τελικά του Euro. Τα προκριματικά που θα είναι δύσκολα τα πράγματα και μετά τα play offs.

Τι θέλει να δει: Κυρίως θέλω να δω τις διάφορες επιλογές που έχουμε στην άμυνα, γιατί υπάρχουν παίκτες που δεν τους επέτρεψαν τα κλαμπ τους να έρθουν.
Θα δούμε μία διαφορετική διάταξη πίσω και θα προσαρμόσουμε γενικά το παιχνίδι ανάλογα με το πως θα πάει.

Για τον τομέα της δημιουργίας: Στην επίθεση μας λείπουν 5-6 βασικοί οπότε δεν είναι εύκολο να κάνουμε συγκρίσεις. Σίγουρα όμως μπορεί να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό. Μπορούμε να συγκεντρώσουμε πληροφορίες για τα παιχνίδια στη συνέχεια, τα προκριματικά».

Πασχαλάκης: Ο Πογέτ προσπαθεί να έχει τους καλύτερους

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης για τον Γκουστάβο Πογέτ. Επισήμανε ότι προσπαθεί να έχει τους καλύτερους στην ομάδα αλλά και να διαμορφώσει έναν κορμό.

Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Γενικά στη ζωή μου δεν έχω μάθει να βλέπω τα παιχνίδια ξεχωριστά, είναι όλα το ίδιο. Αγωνίζομαι για να κερδίσω. Είτε είναι φιλικός είτε επίσημος αγώνας. Πόσο μάλλον όταν φοράς τη φανέλα με το εθνόσημο που είναι τιμή. Θα κάνουμε αυτό που κάνουμε κάθε μέρα στην προπόνηση».

Για την εμπιστοσύνη από τον εκλέκτορα: Είναι τεράστια αυτή η εμπιστοσύνη που υπάρχει στο πρόσωπο μου. Δεν θέλει κάτι άλλο ο παίκτης. Εάν τον εμπιστεύεται ο προπονητής δεν θέλει κάτι άλλο, είναι και πιο ήρεμος και χαλαρός για να αποδώσει στον αγωνιστικό χώρο. Αυτήν την εμπιστοσύνη ο προπονητής την είχε από το καλοκαίρι. Με εξέπληξε ευχάριστα ότι με κάλεσε και στην προηγούμενη κλήση. Πραγματικά τον ευχαριστώ.

Δεν είναι μόνο μαζί μου αλλά με πολλά άλλα παιδιά. Είμαστε καλοί παίκτες και προσπαθούμε να έχουμε τη χημεία μεταξύ μας για να καταφέρουμε πολλά πράγματα. Προσπαθεί ο κόουτς να έχει τους καλύτερους και τα ίδια πρόσωπα.

Για το γεγονός ότι θα είναι βασικός: Πριν από αυτό το ματς έπαιζε ο Οδυσσέας. Μιλάμε για έναν από τους καλύτερους τερματοφύλακες στην Ευρώπη και από τα καλύτερα παιδιά. Είμαι χαρούμενος που θα υπερασπιστώ την εστία της Ελλάδας. Μπορεί να είναι φιλικό παιχνίδι αλλά είναι μια ευκαιρία να αρχίσουμε να παίζουμε πάλι όλοι μαζί, να ανταποκριθούμε στις συνθήκες και να δείξουμε πως είναι καλό να παίζουμε πάλι όλοι μαζί».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας