Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΑλλαγές στα διαβατήρια: Στα 10 χρόνια, από τα 5, αυξάνεται η διάρκεια...

Αλλαγές στα διαβατήρια: Στα 10 χρόνια, από τα 5, αυξάνεται η διάρκεια ισχύος

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή ένα νομοσχέδιο για την εκπαίδευση των Αστυνομικών με τίτλο «Αναβάθμιση της αστυνομικής εκπαίδευσης, αναμόρφωση του πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας και άλλες ρυθμίσεις του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη».

Στο νομοσχέδιο αυτό θα περιλαμβάνεται διάταξη για την αύξηση της διάρκειας των διαβατηρίων μας από τα 5 στα 10 χρόνια. Με την εφαρμογή της διάταξης αυτής η Ελλάδα εναρμονίζεται με τα ευρωπαϊκά πρότυπα με την αναμενόμενη χρονοκαθυστέρηση.

Συγκεκριμένα το άρθρο 87 αναφέρει τα εξής:

Χρονική ισχύς διαβατηρίου-Τροποποίηση της παρ. 1 του άρθρου 2 του π.δ. 25/2022
Your browser does not support video

Στην παρ. 1 του άρθρου 2 του π.δ. 25/2022 (Α΄ 66), τροποποιείται η διάρκεια ισχύος των διαβατηρίων από πέντε (5) σε δέκα (10) έτη από την έκδοσή τους και η παρ. 1 του άρθρου 2 διαμορφώνεται ως εξής:

«1. Η διάρκεια ισχύος των διαβατηρίων καθορίζεται σε δέκα (10) έτη από την έκδοσή τους για τα διαβατήρια των ενηλίκων, καθώς και των ανηλίκων, που έχουν συμπληρώσει τα δεκατέσσερα (14) έτη της ηλικίας τους και τρία (3) έτη για τα διαβατήρια των λοιπών ανηλίκων».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας

Αλέξανδρος Ελευθεριάδης
Αλέξανδρος Ελευθεριάδης
Ο Αλέξανδρος Ελευθεριάδης είναι δημοσιογράφος με εμπειρία δύο δεκαετιών σε ενημερωτικά sites, εφημερίδες και ραδιοφωνικούς σταθμούς, έχοντας διατελέσει υπεύθυνος ροής ειδήσεων, προϊστάμενος ρεπορτάζ και αρχισυντάκτης.