Λιβάνιος: Η μεγαλύτερη προοδευτική μεταρρύθμιση είναι η ψηφιοποίηση του κράτους

Στην Ολομέλεια της βουλής συζητιέται το σχέδιο νόμου, που αφορά τις αναδυόμενες τεχνολογίες και την ενίσχυση της ψηφιακής διακυβέρνησης.

«Η τεχνολογία καλπάζει και βρίσκεται μπροστά από τα νομοθετικά σώματα. Μπορούμε όμως τώρα να κάνουμε το πρώτο βήμα, αρχίζοντας να χαράσσουμε το γήπεδο των εξελίξεων».

Αυτό ανέφερε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Θεόδωρος Λιβάνιος, παρεμβαίνοντας στην συζήτηση του νομοσχεδίου «Αναδυόμενες τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, ενίσχυση της ψηφιακής διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις» στην Ολομέλεια της βουλής.

«Αξιοποιούμε την κληρονομιά των προηγούμενων κυβερνήσεων, η οποία είναι κληρονομιά του ελληνικού λαού» είπε ο υφυπουργός και προσέθεσε πως «χαίρομαι που αυτή είναι και η λογική του ΣΥΡΙΖΑ, όπως τουλάχιστον την εξέφρασε και ο κοινοβουλευτικό του εκπρόσωπος».

Τόνισε πως «το έργο που έχει γίνει την τελευταία τρία χρόνια είναι η μεγαλύτερη προοδευτική μεταρρύθμιση που έχει γίνει στη χώρα μετά τη Μεταπολίτευση» με στόχο την εξυπηρέτηση του πολίτη, να μην ταλαιπωρείται για να θεωρήσει έγγραφα. Επισήμανε πως στον ψηφιακό κόσμο, ο πλούσιος και ο φτωχός εξυπηρετείται ακριβώς στο ίδιο επίπεδο.

Αναγνώρισε πως «ακόμα, υπάρχουν πολλά που θα πρέπει να γίνουν, όπως και ότι σε πολλά πράγματα μπορεί να υπήρξαν λάθη και αστοχίες, αλλά αυτό θα μπορούσε να αποφευχθεί μόνο εάν επικρατήσει η αδράνεια». Βγάλαμε, είπε «τη δογματική θεώρηση του σχεδιασμού με γνώμονα την εξυπηρέτηση του κράτους και βάλαμε στο επίκεντρο την εξυπηρέτηση του πολίτη και αυτή είναι η πραγματική αλλαγή».

Σήμερα, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός, συνεχίζουμε τις απλοποιήσεις με τα πιστοποιητικά κληρονομιάς και με τη βεβαίωση νοσηλείας και προσέθεσε πως θέλαμε να φτιάξουμε και μια πλατφόρμα για τις αναρρωτικές άδειες με προστασία στα προσωπικά δεδομένα.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More