Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΠλεύρης: Μόνο ηλεκτρονικά τα συνταγογραφούμενα φάρμακα σε έλλειψη

Πλεύρης: Μόνο ηλεκτρονικά τα συνταγογραφούμενα φάρμακα σε έλλειψη

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο πρόεδρος του ΕΟΦ, Δημήτρης Φιλίππου και ο πρόεδρος του ΙΦΕΤ Γιάννης Σωτηρίου παραχωρούν συνέντευξη Τύπου στο Υπουργείο Υγείας με θέμα την αντιμετώπιση των ελλείψεων σε συγκεκριμένα φάρμακα.

«Τα προβλήματα της έλλειψης συγκεκριμένων φαραμάκων χωρίζονται σε κάποιες κατηγορίες. Μερικά σκευάσματα βρίσκονται σε έλλειψη παγκοσμίως», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην καθυστέρηση τροφοδοσίας των φαρμακείων λόγω εορτών.  Δοευκρίνισε ακόμη, ότι τα νοσκιομεία έχουν γενόσημα φάρμακα και παρέχουν όλες τοις θεραπείες. «Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας», δήλωσε καθησυχαστικά.

Στη συνέχεια, ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε σε μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση από το καλοκαίρι, όπως το clawback. «Τα δύο μέτρα που δεν στηρίχτηκαν από την αντιπολίτευση, σήμερα διασφαλίζουν την επάρκεια φαρμάκων».

Τόνισε επιπλεόν ότι έχουν εντατικοποιηθεί οι έλεγχοι σε μεγάλες φαραμακοβιομηχανίες, σημειώνοντας ότι τα μέτρα που έλαβε άμεσα η κυβέρνηση είναι τα εξής:

  • Ελέγχονται 9 μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες
  • Εντείνεται η παραγωγή των γενόσημων φαρμάκων από τις ελληνικές βιομηχανίες για να υπάρχουν υποκατάστατα φάρμακα
  • Θα υπάρχει συνεχή ενημέρωση από τον ΕΦΕΤ, για το ποια γενόσημα μπορεί να βρει ο πολίτης. εάν δεν υπάρχει παραδείγματος χάρη η συγκεκριμένη αντιβίωση
  • Θα γίνεται ενημέρωση και στους γιατρούς
  • Μόνο ηλεκτρονικά η συνταγογράφηση των φαρμάκων που βρίσκονται σε έλλειψη
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας