Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΤρία χρόνια gov.gr: Τα μεγάλα έργα πληροφορικής και το Ταμείο Ανάκαμψης

Τρία χρόνια gov.gr: Τα μεγάλα έργα πληροφορικής και το Ταμείο Ανάκαμψης

Στη δέκατη ενότητα για τα μεγάλα έργα πληροφορικής και το ταμείο ανάκαμψης, ο Σταύρος Ασθενίδης, Διευθύνων Σύμβουλος “Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε” σημείωσε: «τα τελευταία 3 χρόνια ως ΚτΠ έχουμε τρέξει πάνω από 100 διαγωνισμούς που ξεπερνούν το 1 δις. Έχουμε στη συνέχεια άλλα 50 έργα τα οποία αθροιστικά υπολογίζονται περίπου στο μισό δις. Προσπαθούμε να κάνουμε τη ζωή του πολίτη καλύτερη, η ζωή του γίνεται με όλες τις υπηρεσίες που βρίσκονται στο gov.gr». Στη συνέχεια αναφέρθηκε αναλυτικά σε έργα όπως το CRMS και το public cloud.

Κατόπιν σημείωσε ότι από τα μεγάλα θέματα που αναδεικνύονται είναι η απονομή της δικαιοσύνης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι το νούμερο ένα θέμα που μπαίνει σε θέματα ανάπτυξης και επενδύσεων. Για τον λόγο αυτό δίνουμε μεγάλη έμφαση ώστε να προωθήσουμε το e-justice». Τέλος, αναφέρθηκε σε έργα της κτπ που αφορούν στην ψηφιοποίηση:
– υγείας
– δικαιοσύνης
– ναυτιλίας
– κτηματολόγιο
– πολεοδομίες

Η Γιώτα Παπαρίδου, Πρόεδρος ΣΕΠΕ, τόνισε ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός έχει ωφελήσει και τους πολίτες και τις επιχειρήσεις. Όπως ανέφερε, «έγιναν πάρα πολλά πράγματα που αφορούν την πολιτεία, τους πολίτες και τις επιχειρήσεις. Ως χώρα είχαμε μείνει τραγικά πίσω αναπτυξιακά, γι’ αυτό και είναι πολύ σημαντικό που ξεκίνησε η ολοκλήρωση του έργου “ψηφιακός μετασχηματισμός μικρομεσαίων επιχειρήσεων”».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας