Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΣυγκλονιστικές μαρτυρίες: «Έλεγαν στον ασύρματο “πάμε και όπου βγει”»

Συγκλονιστικές μαρτυρίες: «Έλεγαν στον ασύρματο “πάμε και όπου βγει”»

Συγκλονιστικές αλλά και -ορισμένες από αυτές- απίστευτες είναι οι μαρτυρίες επιβατών στην αμαξοστοιχία Inter City 62 που συγκρούστηκε με εμπορική αμαξοστοιχία. Με τραγική συνέπεια -ως τώρα- 29 νεκρούς και 85 τραυματίες, από τους οποίους οι 25 σοβαρά.

Ένας από τους επιβάτες είπε στις τηλεοπτικές κάμερες πως άκουσε συνομιλία -μέσω ασύρματου- μεταξύ του μηχανοδηγού και του υπεύθυνου εισιτηρίων. Με τον έναν από τους δύο να λέει, «πάμε και όπου βγει».

«Όταν είχαμε μείνει στο Παλαιοφάρσαλο με καθυστέρηση, όταν ακούς τον μηχανοδηγό να μιλά με τον υπεύθυνο των εισιτηρίων και να λέει “πάμε και όπου βγει”, σίγουρα είσαι προϊδεασμένος ότι κάτι δεν θα πάει καλά.

Ναι, το άκουσα μέσω των ασυρμάτων. Πάμε και όπου βγει. Αυτό ακριβώς και τίποτα άλλο. Μας καθυστέρησαν 15 λεπτά λόγω φόρτου κίνησης των σιδηροδρομικών γραμμών γιατί ήταν μονής οδού. Μάλλον έπρεπε να καθυστερήσουμε παραπάνω» ανέφερε ο συγκεκριμένος επιβάτης.

Έτερος, είπε: «Έσπαγαν τζάμια, ούρλιαζαν οι άνθρωποι. Μέσα στο βαγόνι πανικός. Το παράθυρο είχε μπει μέσα σαν να καταρρέει από το βάρος ενός σίδερου που ερχόταν από το δίπλα τρένο. Το τρένο ήταν γεμάτο κατά τα δύο τρίτα. Δεν είδαμε τίποτα. Απλά είδαμε το τρένο να τραντάζεται όλο και περισσότερο μέχρι που καταλήξαμε 45 μοίρες γωνία».

«Στην αρχή μας είπαν ότι θα υπάρχουν καθυστερήσεις. Μας λένε ότι υπάρχει σύγχυση στις γραμμές. Ακούω δύο υπαλλήλους του τρένου να λένε “που είναι αυτός ο υπεύθυνος;” και σε ένα λεπτό μπαμ» ανέφερε έτερος επιβάτης.

«Υπήρχε φωτιά δίπλα μας. Βρήκαμε μία τρύπα και από εκεί καταφέραμε να βγούμε. Το βαγόνι άρχισε να στριφογυρίζει και μετά κατέληξε πλάγια και βγήκαμε. Ήταν 10 δευτερόλεπτα εφιαλτικά, μέσα στις φωτιές. Στο βαγόνι υπήρχε πανικός, δεν μπορούσες να δεις γύρω σου από τον καπνό» ήταν η μαρτυρία άλλου.

Μια επιβάτιδα, ανέφερε: «Είχαμε σταματήσει, θα είχαμε μία ώρα καθυστέρηση γιατί ήταν μπροστά άλλο τρένο. Απλά νόμιζα ότι τράκαρε». Για ένα μπαμ που ακούστηκε μίλησε άλλος επιβάτης, προσθέτοντας οτι το τρένο ήταν γεμάτο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας