Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΔάγκα στο GOV NEWS: Η οργή των γυναικών να γίνει δύναμη ανατροπής,...

Δάγκα στο GOV NEWS: Η οργή των γυναικών να γίνει δύναμη ανατροπής, με δυνατό ΚΚΕ

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σημαδεύεται από τον μεγάλο απεργιακό ξεσηκωμό σε όλη τη χώρα, συνέχεια των μαζικών κινητοποιήσεων αυτών των ημερών για να μην συγκαλυφθεί το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη. Η θλίψη και η οργή του λαού, των γυναικών, της νεολαίας είναι ώρα να μετατραπεί σε συλλογικό αγώνα ενάντια στο εχθρικό κράτος του κεφαλαίου, που λογαριάζει την προστασία της ανθρώπινης ζωής ως κόστος για να εξασφαλίζονται τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Το έγκλημα στα Τέμπη αποκαλύπτει ότι όσοι “μηχανοδηγοί” και να αλλάξουν, το “τρένο” της διακυβέρνησης κινείται στις ίδιες ματωμένες αντιλαϊκές ράγες που καθορίζουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα, οι δεσμεύσεις στην ΕΕ. Αυτά τα “δεσμά”, όποια κι αν είναι η σύνθεση της επόμενης αντιλαϊκής κυβέρνησης, συνθλίβουν τις ανάγκες των γυναικών, των παιδιών μας.

Το ΚΚΕ καλεί τις γυναίκες που δεν συμβιβάζονται με αυτή τη βαρβαρότητα να βαδίσουν το δρόμο της ελπίδας, του αγώνα για τα σύγχρονα δικαιώματά τους, με βάση τις δυνατότητες του 21ου αιώνα. Κάθε εργαζόμενη που ασφυκτιά από τη ζωή και τα ωράρια – λάστιχο έχει ανάγκη από μόνιμη και σταθερή εργασία, σταθερό ωράριο και Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, πραγματικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Δεν έχει ανάγκη από “ίσες ευκαιρίες” στην εργασιακή ζούγκλα για την ακόμα πιο άγρια εκμετάλλευσή της από την καπιταλιστική εργοδοσία, στερώντας ακόμα και το επίδομα, την άδεια μητρότητας

Κάθε γυναίκα που αγωνιά για τους γονείς της, χρειάζεται υψηλής ποιότητας, δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες φιλοξενίας και φροντίδας των ηλικιωμένων και βαριά αναπήρων. Για να νιώσει σταθερότητα κι ασφάλεια μια νέα μητέρα χρειάζεται σύγχρονους, δημόσιους και δωρεάν βρεφονηπιακούς σταθμούς, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, ιδιαίτερα ΑμΕΑ, σύγχρονη και ασφαλή σχολική στέγη. Ανασφάλεια δημιουργεί η εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της Υγείας, Πρόνοιας, που τα φορτώνει όλα σχεδόν στην ατομική – οικογενειακή ευθύνη.

Απάντηση σε αυτή την ανάγκη δίνει το σύνθημα “μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό στο δρόμο της ανατροπής, με δυνατό ΚΚΕ”. Είναι στο χέρι κάθε γυναίκας να συμπορευτεί με το ΚΚΕ για να σπάσει ο “φαύλος κύκλος” της εκμετάλλευσης, της καταπίεσης, της πολύμορφης βίας. Σε αυτό το δρόμο κάθε γυναίκα μπορεί να αντλήσει δύναμη, θάρρος και αντοχή για να αλλάξει μαχητικά τη ζωή της.

Βιβή Δάγκα
Μέλος της ΚΕ & Υπεύθυνη του Τμήματος για την Ισοτιμία και την Χειραφέτηση των Γυναικών της ΚΕ του ΚΚΕ

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας