Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕλλάδαΔ. Κουτσούμπας: Σταθερότητα για τον λαό σημαίνει ισχυρό ΚΚΕ

Δ. Κουτσούμπας: Σταθερότητα για τον λαό σημαίνει ισχυρό ΚΚΕ

«Σταθερότητα για τον λαό σημαίνει να έχει στο πλάι του, όσο γίνεται πιο ισχυρό το ΚΚΕ, δηλαδή εκείνη τη δύναμη που σταθερά και αταλάντευτα τα δίνει όλα για την υπεράσπιση του δίκιου του, μέσα και έξω από τη Βουλή» τονίζει ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη KontraNews».

Ερωτηθείς γιατί χαρακτηρίζει «εκβιαστικό δίλημμα» το «ακυβερνησία ή σταθερότητα» που είπε ο πρωθυπουργός, είπε ότι «περίπτωση ακυβερνησίας έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει, γιατί υπάρχει το κοινό έδαφος πάνω στο οποίο θα φτιαχτεί το επόμενο κυβερνητικό σχήμα, όπως έχει γίνει τόσες και τόσες φορές στο παρελθόν. Αυτοί που μιλούν προεκλογικά για τον “κίνδυνο της αστάθειας” και για “περιπέτειες”, όποτε χρειάστηκε τα βρήκαν».
Σχετικά με τις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ότι το ΚΚΕ «ζητά την ψήφο του λαού χωρίς να το νοιάζει ποιός θα είναι κυβέρνηση», ο Δ. Κουτσούμπας είπε «προφανώς και μας νοιάζει ποια θα είναι η επόμενη κυβέρνηση, εφόσον φιλοδοξούμε να βρεθούμε, όπως πάντα, στην πρώτη γραμμή των αγώνων του λαού ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που αυτή θα υλοποιήσει».
«Αυτό που λέμε είναι ότι δεν πρέπει να είναι αυτό το κριτήριο με το οποίο θα πάει ο λαός να ψηφίσει, αφού, όποιο και να είναι τελικά το κυβερνητικό σχήμα, η ατζέντα είναι προκαθορισμένη».
Επισημαίνει, ακόμα, την καταγραφή, με μαζικούς όρους, υπαρκτού ρεύματος στη κοινωνία «που καταγράφεται με το “κανένας από τους δύο” (σσ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ)» και τονίζει «το ζητούμενο είναι αυτό το ρεύμα να αποκτήσει ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά και να καταλήξει σε συμπόρευση με το ΚΚΕ».
Ερωτηθείς «υπό ποιες συνθήκες και με ποια κόμματα θα μπορούσε το ΚΚΕ να συμμετέχει σε μια κυβέρνηση συνεργασίας» είπε ότι «το ΚΚΕ έχει σύγχρονο, επιστημονικά επεξεργασμένο πρόγραμμα εξουσίας – διακυβέρνησης το οποίο καταθέτει ανοιχτά στον λαό και είναι έτοιμο να το υπηρετήσει και από κυβερνητικές θέσεις, όταν ο λαός το επιλέξει» τονίζοντας ότι «το πρόγραμμα αυτό προβλέπει έναν ριζικά διαφορετικό δρόμο σε όλα τα επίπεδα όπου όλα θα χτιστούν σε εντελώς διαφορετικές βάσεις, με μοναδικό κριτήριο τις ανάγκες των πολλών και όχι το καπιταλιστικό κέρδος, το οποίο θα αποτελέσει παρελθόν».
«Έτσι θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε όλες τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας, να απασχοληθεί όλο το εργατικό δυναμικό με αξιοπρεπείς όρους, να οικοδομήσουμε ισότιμες, αμοιβαία επωφελείς σχέσεις με όλους τους άλλους λαούς, έξω από τη “στρούγκα” της ΕΕ και τη δολοφονική μηχανή του ΝΑΤΟ.
Κανένα άλλο από τα υπάρχοντα κόμματα δεν μπορεί και δεν θέλει να υπηρετήσει αυτή την προοπτική, αφού είναι όλοι τους ταγμένοι αλλού» πρόσθεσε.
Ο Δ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στις προτάσεις που έχει καταθέσει το ΚΚΕ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, για την ενίσχυση του εισοδήματος του λαού και για την προστασία της λαϊκής κατοικίας από τα funds και υπενθύμισε ότι «κανένα άλλο κόμμα δεν τις υιοθέτησε, γιατί δεν είναι συμβατές με βασικές προτεραιότητες του κεφαλαίου στις οποίες είναι όλοι τους δεσμευμένοι».
«Εμείς συνεχίζουμε. Δίνουμε τη μάχη κάθε μέρα, κάθε ώρα, στους χώρους δουλειάς όπου οι εργαζόμενοι διεκδικούν βελτίωση των όρων εργασίας τους, στις γειτονιές όπου οι λαϊκοί άνθρωποι προσπαθούν να διώξουν τους δικαστικούς κλητήρες και την αστυνομία που πηγαίνουν για να τους ξεσπιτώσουν. Εκεί βρίσκονται καθημερινά και οι 15 βουλευτές που μας έδωσε ο ελληνικός λαός το 2019 και τον καλούμε τώρα να τους κάνει πολύ περισσότερους» πρόσθεσε.
Αναφορικά με το «τι μπορεί να κάνει το ΚΚΕ για να μάθουμε την αλήθεια για το δυστύχημα των Τεμπών» μίλησε για την Ημερίδα που διοργάνωσε η ΚΕ του ΚΚΕ, για να αναδειχθεί τι πρέπει να γίνει για να έχουμε στην Ελλάδα έναν σιδηρόδρομο στο ύψος των αναγκών του λαού και της νεολαίας, για να μην ξαναζήσουμε τέτοιες τραγωδίες.
Πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ, οι βουλευτές του και οι κομμουνιστές συνδικαλιστές έγκαιρα είχαν αναδείξει «τις αιτίες του προδιαγεγραμμένου εγκλήματος» μέχρι και λίγες μέρες πριν την τραγωδία.
«Η αλήθεια, σε μεγάλο βαθμό, έχει αποκαλυφθεί, χάρη και στο εκκωφαντικό μήνυμα που έστειλαν οι μεγαλύτερες κινητοποιήσεις τις τελευταίας δεκαετίας που είχαν για σύνθημα “τα κέρδη τους ή οι ζωές μας”; Σε αυτόν τον δρόμο συνεχίζουμε» καταλήγει στη συνέντευξή του ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας