Τρίτη, 28 Νοεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕλλάδαMarket Pass: Aπό σήμερα νέες πιστώσεις σε 700.000 νοικοκυριά

Market Pass: Aπό σήμερα νέες πιστώσεις σε 700.000 νοικοκυριά

Μήνας πληρωμών και ο Απρίλιος καθώς από σήμερα εγκαινιάζεται μια νέα διαδικασία πιστώσεων: μέσα στην ημέρα αλλά και –σταθερά πλέον- κάθε 3 του μήνα θα ξεκινά από τις τράπεζες η πίστωση των επιδομάτων Market Pass σε περίπου 700.000 δικαιούχους που έχουν επιλέξει να εισπράττουν την επιδότηση μέσω άυλης ψηφιακής κάρτας στο κινητό τους τηλέφωνο. Την ίδια στιγμή -και για πρώτη φορά στα χρονικά- η Εφορία καθιερώνει πρόγραμμα καταβολής επιστροφών ανά εβδομάδα, επιχειρώντας να τερματίσει (και να ξεχαστεί οριστικά) το παρελθόν των πολύμηνων καθυστερήσεων στις πληρωμές των φορολογουμένων. Μέσα στον Απρίλιο αναμένεται να καταβληθεί στους δικαιούχους και η τρίτη δόση του επιδόματος θέρμανσης.
Η πίστωση του επιδόματος Market Pass σήμερα θα γίνεται κατά κύματα, ανάλογα με το πιστωτικό ίδρυμα που έχει επιλέξει να συνεργάζεται για τον σκοπό αυτό ο κάθε δικαιούχος. Αφορά τον μήνα Απρίλιο και κλιμακώνεται από 22 ευρώ για τον άγαμο έως και 100 ευρώ για οικογένειες πολυτέκνων. Είναι ουσιαστικά η δεύτερη καταβολή που γίνεται και θα επαναλαμβάνεται σταθερά στις 3 κάθε μήνα για τους χρήστες της άυλης ψηφιακής κάρτας.

Παρότι η καταβολή γίνεται ανά μήνα, τα ποσά που πιστώνονται δεν είναι υποχρεωτικό να αναλωθούν εντός του Απριλίου. Συσσωρεύονται και το χρηματικό υπόλοιπο στην κάρτα παραμένει ενεργό προς ανάλωση μέχρι και 31 Αυγούστου 2023 (ενώ δεν αποκλείεται και ενδεχόμενο παράτασης στην προθεσμία αυτή).

Η επόμενη πληρωμή Market Pass θα γίνει στις 3 Μαΐου, ημερομηνία κατά την οποία και οι υπόλοιποι 2,3 εκατομμύρια δικαιούχοι, οι οποίοι δήλωσαν αριθμό ΙΒΑΝ, θα εισπράξουν μέσω κατάθεσης το επίδομα για ολόκληρη την τριμηνία Μαΐου-Ιουλίου, δηλαδή από 51 έως και 240 ευρώ ο καθένας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας