Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕλλάδαΤέλη κυκλοφορίας: Άνοιξε η πλατφόρμα myCar, διευκόλυνση για Πάσχα-εκλογές

Τέλη κυκλοφορίας: Άνοιξε η πλατφόρμα myCar, διευκόλυνση για Πάσχα-εκλογές

Τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε άρση της ακινησίας των οχημάτων τους, πληρώνοντας τέλη κυκλοφορίας με το μήνα, έχουν από σήμερα οι ιδιοκτήτες οχημάτων, καθώς τέθηκε σε λειτουργία η πλατφόρμα myCar της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Η πλατφόρμα άνοιξε νωρίτερα φέτος προκειμένου να διευκολυνθούν οι ενδιαφερόμενοι όχι μόνο ενόψει Πάσχα αλλά και λόγω των επικείμενων εκλογικών αναμετρήσεων.

Εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων μπορούν πλέον να κινήσουν και πάλι τα οχήματά τους, καταβάλλοντας τέλη κυκλοφορίας, ανάλογα με τους μήνες που θα επιλέξουν να κυκλοφορούν το όχημα.

Για ένα μήνα θα πληρώσουν το 1/12 των τελών κυκλοφορίας,
για δύο μήνες τα 2/12,
για 3 μήνες τα 3/12
για 4 μήνες τα 4/12 και ούτω καθεξής.

Οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες Ι.Χ. θα κληθούν να υποβάλουν αίτηση στην ειδική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ (mycar.aade.gov.gr), στην οποία θα συμπληρώνουν τα προσωπικά τους στοιχεία και τα στοιχεία του οχήματος. Αφού προηγηθεί αυτόματος έλεγχος, εάν το όχημα είναι ασφαλισμένο, υποβάλλεται το αίτημα και στη συνέχεια θα καταβάλλουν όσα δωδεκατημόρια των ετήσιων τελών κυκλοφορίας αντιστοιχούν στους μήνες της άρσης ακινησίας. Έτσι θα μπορούν να επανατοποθετήσουν τις πινακίδες στα αυτοκίνητά τους και να τα κυκλοφορήσουν.

Για την πλατφόρμα πατήστε εδώ

Η είσοδος στην γίνεται με τους κωδικούς TAXISnet.

Και ένα παράδειγμα: κάτοχος Ε.Ι.Χ., με αναλογούντα ετήσια τέλη κυκλοφορίας 120 ευρώ, για να κυκλοφορήσει το όχημά του για τρείς μήνες θα καταβάλλει τα 3/12 (30 ευρώ). Εάν η άρση ακινησίας γίνει τον Απρίλιο, οφείλει να το θέσει και πάλι σε ακινησία την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Ιουνίου.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας