Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδα«Γεύση» AR/VR στα σχολεία από ΙΜΕ και δήμο Αθηναίων

«Γεύση» AR/VR στα σχολεία από ΙΜΕ και δήμο Αθηναίων

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, ο πρώτος φορέας Εικονικής Πραγματικότητας στην Ελλάδα, με τριάντα χρόνια χρόνια εμπειρίας στη χρήση νέων τεχνολογιών για την προώθηση της Ιστορίας και του Πολιτισμού στην Εκπαίδευση, υλοποιεί μία πρωτοποριακή δράση για μαθητές και εκπαιδευτικούς Δημοτικών Σχολείων της Αθήνας και τους εξοικειώνει με τις AR/VR τεχνολογίες.

Τη νέα εκπαιδευτική δράση εγκαινίασαν στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών -την περασμένη Παρασκευή (7/4)- η εκτελεστική αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, και ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Με τη χρήση VR κασκών τελευταίας τεχνολογίας και με την έμπειρη καθοδήγηση των Μουσειοπαιδαγωγών του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, μαθητές και εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν εικονικά στο Εργαστήρι του διάσημου Αθηναίου γλύπτη Φειδία, εκεί όπου μαζί με ένα ολόκληρο επιτελείο συνεργατών, φιλοτέχνησε επί οκτώ χρόνια ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου, το χρυσελεφάντινο άγαλμα του Δία.

Στην εκπαιδευτική αυτή δράση, ομάδες μαθητών βιώνουν μία εμπειρία εκτεταμένης πραγματικότητας (eXtended Reality) με επιμορφωτικό χαρακτήρα, η οποία συμπληρώνεται θεματικά από το ντοκιμαντέρ «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Αρχαία Ελλάδα», παραγωγής του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, το οποίο συνδυάζει την ιστορική ακρίβεια με την πρωτοτυπία σεναρίου και τη χρήση υψηλής τεχνολογίας. Καλύπτει την ιστορία των Αγώνων από τον 8ο αιώνα π.Χ. μέχρι την οριστική εξάλειψή τους τα Πρωτοχριστιανικά χρόνια.

Η αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, δήλωσε: «Στο ΙΜΕ στηρίζουμε και ενισχύουμε την αναβάθμιση των ψηφιακών ικανοτήτων. Οι νέες ψηφιακές εφαρμογές στην Παιδεία και τον Πολιτισμό ανοίγουν νέους δρόμους και προσφέρουν δυνατότητες πρόσβασης στη γνώση. Για αυτό οι μουσειοπαιδαγωγοί του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού επισκέπτονται τα σχολεία με μία πρωτοποριακή εφαρμογή. Το νέο αυτό εκπαιδευτικό πρόγραμμα συνδυάζει την ιστορική πληροφορία με τις πλέον σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές. Η διαδραστικότητα και η νέα 3D τεχνολογία εκπαιδεύει τους μαθητές, διατηρώντας αμείωτο το ενδιαφέρον τους.  Επιθυμία μας είναι να φτάσουμε παντού, τώρα που οι ψηφιακές δεξιότητες είναι πιο αναγκαίες από ποτέ».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας