Πέμπτη, 8 Ιουνίου, 2023
ΑρχικήΕλλάδαΔημήτρης Κουτσούμπας: Ο Τσίπρας πιέζει για να πάρει ψηφοφόρους

Δημήτρης Κουτσούμπας: Ο Τσίπρας πιέζει για να πάρει ψηφοφόρους

«Μικρό καλάθι» για τα 11 σημεία του Αλέξη Τσίπρα όσον αφορά την προοδευτική διακυβέρνηση κράτησε το πρωί της Πέμπτης ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, χρησιμοποιώντας ξανά τον όρο «προεκλογική μούφα».
«Πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι για τα 11 σημεία του Τσίπρα για την προοδευτική διακυβέρνηση, αφού όλα αυτά είναι υπό μια σειρά από προϋποθέσεις. Μιλάμε για “«προεκλογική μούφα”» είπε ο κ. Κουτσούμπας στον ΑΝΤ προσθέτοντας ότι όσα λέει ο Αλέξης Τσίπρας προϋποθέτουν γεγονότα, σε πολλά εκ των οποίων το ΚΚΕ είναι αντίθετο.

«Είναι άλλο ο δημόσιος διάλογος, όπως αυτός που κάνουμε τώρα και άλλο να βρεθούμε σπίτι μου ή σπίτι του, στην βίλα δεν ξέρω που μένει ή να πιούμε ένα ποτό. Αυτά είναι για να ρίξει στάχτη στα μάτια. Το ΚΚΕ δεν πιέζει, ο κ. Τσίπρας πιέζει για να πάρει ψηφοφόρους» συμπλήρωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα «στα βασικά ζητήματα Μητσοτάκης και Τσίπρας είναι ίδιοι. Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε το 50% των νόμων που έφερε την προηγούμενη 4ετία η Κυβέρνηση Μητσοτάκη στην Βουλή, το ΠΑΣΟΚ ψήφισε πάνω από 70%. Αφού τα βρίσκουν σε αυτά, γιατί να μην μπορούν να τα βρουν και σε άλλα και να κάνουν κυβέρνηση, ώστε η χώρα να αποφύγει τις διπλές εκλογές και όλα αυτά που λένε;».

Κληθείς να σχολιάσει τον αποκλεισμό του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη από τις εκλογές, ο Δημήτρης Κουτσούμπας έκανε λόγο για «λανθασμένο χειρισμό». «Για την δίκη της Χρυσής Αυγής χάθηκε πάρα πολύς χρόνος. Μιλάμε για ένα ζήτημα που θα μπορούσε να είναι λυμένο: εγκληματίας ναζί που ηγείται κόμματος με άλλο όνομα, όχι τις Χρυσής Αυγής, οπότε θα ήταν λυμένο το πρόβλημα, βάσει του νόμου. Εμμέσως του δίνεται βήμα από την φυλακή, ώστε ο Κασιδιάρης να προβάλλεται. Κάνει απαράδεκτες γενικεύσεις η συγκεκριμένη τροπολογία που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν. Μπορεί μελλοντικά να αγγίξει και το ΚΚΕ. Κάποια κράτη μέλη της ΕΕ το κάνουν ήδη, κάνοντας λόγο για ταύτιση του ναζισμού και του κομμουνισμού, αν είναι δυνατόν» συμπλήρωσε ο ΓΓ της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

Στο πλαίσιο αυτό και με αφορμή την προσφυγή κατά της συμμετοχής του ΚΚΕ που κατέθεσαν Θάνος Τζήμερος και Φαήλος Κρανιδιώτης, ο Δημήτρης Κουτσούμπας σημείωσε ότι «αυτοί οι γραφικοί τύποι, δεν είναι καθόλου γραφικοί, διότι “γράφουν για το μέλλον”. Αύριο μια άλλη κυβέρνηση και μια άλλη σύνθεση δικαστηρίου μπορεί να βάλει στο μάτι το ΚΚΕ».

Ο ΓΓ της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ ρωτήθηκε και για τον εκλογικό στόχο του κόμματος και απάντησε ότι «είναι όσο πιο ψηλά γίνεται». «Είναι διαφορετικό πράγμα να έχεις 15 βουλευτές. Ο λαός, με 15 βουλευτές, μας είδε μαχητικούς μέσα στην Βουλή, με αποκαλύψεις, και φυσικά μπροστάρηδες στους αγώνες, εκεί που υπάρχει ο φόβος να χάσει ο άνθρωπος το σπίτι του. Αυτό είναι το κριτήριο για όσους μας επιλέξουν. Ότι εμείς θα είμαστε στην αντιπολίτευση και θα είμαστε μαχητικοί, δεν πρόκειται να μετάσχουμε σε κυβέρνηση συνεργασίας».

Κατά την εκτίμησή του, δε, «στις 22 Μαΐου μπορεί να γίνει κυβέρνηση συνεργασίας ανάμεσα στον πρώτο και στον τρίτο, τέταρτο και όποιον άλλον. Δεν υπάρχει λόγος να ταλαιπωρείται ο κόσμος, να ταλαιπωρείται η χώρα και να πάμε σε νέες εκλογές τον Ιούλιο, έτσι κι αλλιώς και τον Ιούλιο φαίνεται πως κυβέρνηση συνεργασίας θα υπάρξει».

Όσον αφορά το ντιμπέιτ της 10ης Μαΐου είπε ότι «εμείς προτείναμε να γίνει ελεύθερη συζήτηση ανάμεσα σε δημοσιογράφους και πολιτικούς αρχηγούς, ώστε να μπορούν να μιλούν και να απαντούν ο ένας στον άλλον. Εμείς αναρωτιόμαστε σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών δεν μπορεί να γίνει πολιτισμένος διάλογος».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας