Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΟ Κασκαρέλης «μάχεται» για την απελευθέρωση Μπελέρη, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για......

Ο Κασκαρέλης «μάχεται» για την απελευθέρωση Μπελέρη, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για… εθνικιστικές σάλτσες

Με την υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας, Olta Xhaçka, προγραμματίζει να συναντηθεί ο Βασίλης Κασκαρέλης, στο περιθώριο της συμμετοχής του στην άτυπη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στο Όσλο, προκειμένου να θέσει το ζήτημα της αποφυλάκισης του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη και του συνεργάτη του, Παντελή Κοκαβέση.

Παράλληλα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την Πρέσβη της Ελλάδος στην Αλβανία, Κωνσταντίνα Καμίτση, προκειμένου να υπάρχει διαρκής ενημέρωση, ενώ ταυτόχρονα δίδονται οι κατάλληλες οδηγίες για τον χειρισμό της συγκεκριμένης υπόθεσης.

Σημειώνεται ότι -κατόπιν σχετικών οδηγιών- η πρέσβης της Ελλάδας έχει συναντηθεί προσφάτως και με τους δύο και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους συγγενείς και τους δικηγόρους τους.

Ωστόσο, την ίδια ώρα που ο Βασίλης Κασκαρέλης και η ελληνική Κυβέρνηση «μάχονται» για την απελευθέρωση του Μπελέρη και του Κοκαβέση, η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και δημοτική σύμβουλος Θεσσαλονίκης, Ρία Καλφακάκου, θεωρεί «εθνικιστικές σάλτσες» τα επιχειρήματα του ψηφίσματος για την άμεση απελευθέρωση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας.

Σε τοποθέτησή της στο δημοτικό συμβούλιο, η οποία προκάλεσε αντιδράσεις, υποστήριξε ότι «δεν χρειάζονται οι υπόλοιπες εθνικιστικές σάλτσες. Φυσικά και υπάρχει ελληνική μειονότητα αλλά είναι Αλβανοί υπήκοοι. Συνεπώς ως τέτοιους τους αντιμετωπίζουμε με έναν μεγαλύτερο βαθμό συμπαράστασης για τους ανθρώπους που έχουν ελληνική υπηκοότητα. Μέχρι εκεί. Όχι περισσότερος εθνικισμός. Ως Αλβανός υπήκοος αδικήθηκε. Όχι ως εκπρόσωπος των Ελλήνων της περιοχής. Δεν θα έβγαινε δήμαρχος των Ελλήνων, θα έβγαινε δήμαρχος όλων των Αλβανών υπηκόων εκεί».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας