Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΚαλαμάτα: Τους 30 έφθασαν οι νοσηλευόμενοι μετανάστες

Καλαμάτα: Τους 30 έφθασαν οι νοσηλευόμενοι μετανάστες

Στο νοσοκομείο της Καλαμάτας νοσηλεύονται, πλέον, 30 μετανάστες που γλίτωσαν από το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου.

Τους 30 έφθασαν οι νοσηλευόμενοι στο νοσοκομείο της Καλαμάτας μετανάστες που -γλίτωσαν τη ζωή τους αλλά- αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα υγείας.

Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Υ.ΠΕ.), Γιάννης Καρβέλης, «μέχρι αργά το βράδυ είχαν διακομιστεί στο νοσοκομείο της Καλαμάτας συνολικά 30 μετανάστες, οι οποίοι και νοσηλεύονται».

Ακόμα, ανέφερε ότι «στον χώρο του λιμανιού όπου φιλοξενούνται οι μετανάστες, παραμένουν ιατρικά κλιμάκια, προκειμένου να υπάρχει άμεση ιατρική επίβλεψη για τυχόν περιστατικά που χρήζουν βοήθειας, ενώ στον ίδιο χώρο παραμένουν και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε περίπτωση που χρειαστεί να γίνει διακομιδή κάποιου περιστατικού στο νοσοκομείο».

Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, ανέφερε πως «ο δήμος έχει κάνει ό,τι χρειάζεται, σε συνεργασία με την περιφερειακή ενότητα Μεσσηνίας, τον Ερυθρό Σταυρό, εθελοντές κ.ά., για την φιλοξενία των διασωθέντων, όπως ρουχισμό, στρώματα, και κουβέρτες, ενώ έχουν εγκατασταθεί παροχή νερού, χημικές τουαλέτες, ντουζιέρες και τέντες».

Επίσης, τόνισε πως «η τοπική κοινωνία έχει ευαισθητοποιηθεί και κινητοποιηθεί σε σημαντικό βαθμό, παρέχοντας απαραίτητα εφόδια στους μετανάστες». Προσθέτοντας ότι «το βραδινό φαγητό προσφέρθηκε από τοπικό αθλητικό σύλλογο».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας