Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΝαυάγιο δουλεμπορικού: Υπενθύμιση Ντογιάκου για τη μυστικότητα της έρευνας

Ναυάγιο δουλεμπορικού: Υπενθύμιση Ντογιάκου για τη μυστικότητα της έρευνας

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ι. Ντογιάκος, υπενθύμισε στις εισαγγελικές και λιμενικές αρχές της Καλαμάτας πως οι ανακρίσεις πρέπει να παραμείνουν μυστικές.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, φρόντισε να επισημάνει στις εισαγγελικές και λιμενικές αρχές της Καλαμάτας πως οφείλουν να διατηρήσουν υπό απόλυτη μυστικότητα τις ανακρίσεις για το πολύνεκρο ναυάγιο.

Συγκεκριμένα, κοινοποίησε εγκύκλιο του έτους 2015, στην οποία σημειώνεται πως είναι μυστική η οποιαδήποτε ποινική έρευνα και κανείς δεν δικαιούται να λάβει γνώση της ποινική δικογραφίας, είτε άμεσα είτε έμμεσα.

Αναλυτικότερα, ο νυν εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, διαβίβασε στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Καλαμάτας, στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Καλαμάτας και στον λιμενάρχη του Λιμεναρχείου Καλαμάτας, παλαιότερη εγκύκλιό του (1/2015) -σχετικά με τον τρόπο διενέργειας των ανακρίσεων και την μυστικότητα αυτών- που είχε εκδώσει με την τότε ιδιότητα του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών.

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο του έτους 2015, «μετά την έναρξη, είτε αυτεπαγγέλτως είτε κατόπιν σχετικής εισαγγελικής παραγγελίας, του ανακριτικού έργου και μέχρι πέρατος αυτού, ουδείς τρίτος, με οποιαδήποτε ιδιότητα, με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιοδήποτε λόγο, δικαιούται να λάβει γνώση των στοιχείων της ποινικής δικογραφίας, είτε άμεσα είτε έμμεσα, πολύ δε περισσότερο με οποιονδήποτε τρόπο, να παρεμβαίνει στους εκτελούντες αυτό ανακριτικούς υπαλλήλους με εντολές, υποδείξεις, παροτρύνσεις, αιτήματα, κλπ, δεδομένου ότι η εποπτεία της ανάκρισης έχει ανατεθεί από το νομοθέτη, στο σύνολό της, αποκλειστικά και μάλιστα πανηγυρικά, στον εποπτεύοντα την υπηρεσία σας εισαγγελικό λειτουργό».

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας