Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΣυνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με τον πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά

Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με τον πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά

Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας μίλησε για την ανάγκη της συναλληλίας και τόνισε ότι «καλούμαστε να προσφέρουμε αυτό που μπορούμε από όποια θέση μας τοποθετεί ο Θεός.

 

 

 

Επίσκεψη στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο πραγματοποίησε, σήμερα το μεσημέρι, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Ιωάννης Σαρμάς. Ο Αρχιεπίσκοπος αφού πρωτίστως καλωσόρισε τον πρωθυπουργό, του ευχήθηκε δύναμη και υπομονή στο έργο του, ώστε να αντεπεξέλθει στα υπεύθυνα καθήκοντά του.

Από την πλευρά του, ο Ιωάννης Σαρμάς ευχαρίστησε για την υποδοχή και ευχήθηκε στον Μακαριώτατο για την πρόσφατη ονομαστική του εορτή, ενώ παράλληλα χαρακτήρισε την προσφορά του στην Εκκλησία πολύ σημαντική. Επίσης, εξέφρασε την πεποίθηση ότι το Ευαγγέλιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος και ευχήθηκε η πίστη του λαού να είναι πάντα δυνατή.

Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας μίλησε για την ανάγκη της συναλληλίας και τόνισε ότι «καλούμαστε να προσφέρουμε αυτό που μπορούμε από όποια θέση μας τοποθετεί ο Θεός. Χρειάζονται, ιδιαίτερα στις σημερινές συγκυρίες, η συνεργασία, η συναλληλία, ο σεβασμός της ελευθερίας του κάθε ανθρώπου. Πολιτεία και Εκκλησία πολλές φορές το έχουν επιτύχει. ‘Αλλοτε, βέβαια, δεν το κατάφεραν. Ήρθαμε σε συγκρούσεις. Αυτό, όμως, δεν ωφελεί. Γι’ αυτό πρέπει να προσέξουμε τη συνεργασία μας. Ο ένας να βοηθάει και να σέβεται τον άλλον».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας