Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΔίκη δολοφονίας Άλκη: «Δίκαιη η απόφαση, το παιδί μας δεν γυρίζει πίσω»-Αυτές...

Δίκη δολοφονίας Άλκη: «Δίκαιη η απόφαση, το παιδί μας δεν γυρίζει πίσω»-Αυτές είναι οι ποινές

Ανακοινώθηκαν σήμερα (12/7) οι ποινές στους 12 καταδικασθέντες για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού. «Δίκαιη η απόφαση, το παιδί μας δεν γυρίζει πίσω» δήλωσαν οι γονείς του.

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον πολυετείς καθείρξεις επέβαλε σήμερα (12/7) το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης στους 7 από τους 12 καταδικασθέντες για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του. Στους υπόλοιπους πέντε το δικαστήριο επέβαλε πολυετείς ποινές κάθειρξης (με εκτιτέα τα 20 έτη).

Με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης τιμωρήθηκαν όσοι καταδικάστηκαν ως συναυτουργοί στην πράξη της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο. Οι πρόσκαιρες καθείρξεις επιβλήθηκαν σε όσους για την ίδια περίπτωση κρίθηκαν ένοχοι ως συνεργοί. Να θυμίσουμε ότι, νωρίτερα, το δικαστήριο με ομόφωνη απόφαση δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στους καταδικασθέντες.

Συγκεκριμένα, οι ποινές για τους 12, είναι:

– Στον 1ο, συνολική ποινή κάθειρξης 27 ετών (με εκτιτέα τα 20 έτη)

– Στον 2ο, ισόβια κάθειρξη και επιπλέον συνολική ποινή κάθειρξης 20 ετών

– Στον 3ο και στον 4ο, ισόβια κάθειρξη και επιπλέον συνολική ποινή κάθειρξης 18 ετών

– Στον 5ο, συνολική ποινή κάθειρξης 24 ετών (με εκτιτέα τα 20 έτη)

– Στον 6ο, συνολική ποινή κάθειρξης 20 ετών

– Στον 7ο, ισόβια κάθειρξη και επιπλέον συνολική ποινή κάθειρξης 20 ετών

– Στον 8ο, συνολική ποινή κάθειρξης 19 ετών

– Στον 9ο, ισόβια κάθειρξη και επιπλέον συνολική ποινή κάθειρξης 20 ετών

– Στον 10ο, ισόβια κάθειρξη και επιπλέον συνολική ποινή κάθειρξης 22 ετών

– Στον 11ο, ισόβια κάθειρξη και επιπλέον συνολική ποινή κάθειρξης 20 ετών

– Στον 12ο, συνολική ποινή κάθειρξης 22 ετών (με εκτιτέα τα 20 έτη)

«Δίκαιη η απόφαση, το παιδί μας δεν γυρίζει πίσω»

Για δίκαιη απόφαση που όμως δεν φέρνει πίσω το παιδί τους, μίλησαν οι γονείς του Άλκη Καμπανού, μετά την ετυμηγορία του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης.

«Ευχαριστώ την ελληνική Δικαιοσύνη. Είναι μία μεγάλη δικαίωση για την οικογένεια μας, αλλά το παιδί μου δεν γυρίζει πίσω» ανέφερε σε δηλώσεις της η μητέρα του αδικοχαμένου Άλκη, Μελίνα Κακουλίδου.

Ο πατέρας του 19χρονου, Αριστείδης Καμπανός, αφού ευχαρίστησε τον απλό κόσμο που συμπαραστάθηκε στην οικογένειά του στον μαραθώνιο δικαστικό αγώνα, τόνισε ότι με την απόφαση του δικαστηρίου επήλθε δικαιοσύνη.

«Δεν θέλαμε την εξόντωση των δολοφόνων του Άλκη. Επιθυμούσαμε δικαιοσύνη. Υπήρξε έγκλημα και υπήρχε τιμωρία. Η ποινή δεν είναι εξοντωτική, ήταν μέσα στα πλαίσια του ειδεχθούς εγκλήματος σε βάρος του παιδιού μου», είπε ο κ. Καμπανός.

Σ’ ερώτηση για την πιο δύσκολη στιγμή της δίκης, απάντησε: «Υπήρξαν πολλές δύσκολες στιγμές μέσα στο δικαστήριο, κυρίως κατά τη διάρκεια των καταθέσεων των ιατροδικαστών και προσπαθούσα να συγκρατήσω την ψυχραιμία και την ηρεμία μου. Καταφέραμε και αντέξαμε και νομίζω ότι επήλθε δικαίωση με την απόφαση του δικαστηρίου».

Δικηγόρος οικογένειας: «Η Δικαιοσύνη είναι ακέραια»

Ο Γιάννης Πουλτσίδης, εκ των συνηγόρων της οικογένειας του Άλκη και των δύο φίλων του – που τραυματίστηκαν κατά την άγρια οπαδική επίθεση της 1ης Φεβρουαρίου 2022- μίλησε για «δίκαιη απόφαση». Τόνισε, δε, ότι οι 12 καταδικασθέντες ήταν αρματωμένοι και οπλισμένοι σαν «αστακοί» και οι ψυχές τους «γεμάτες μίσος και κακία», ενώ τα τρία θύματα ήταν άοπλα και οι «ψυχές τους γεμάτες αγάπη. Η Δικαιοσύνη όμως είναι ακέραια και επέβαλε την δίκαιη ποινή», επισήμανε ο ίδιος σε δήλωση του.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας