Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαMeteo: 8,7 εκατ. Έλληνες θα βιώσουν σήμερα θερμοκρασίες άνω των 41 °C...

Meteo: 8,7 εκατ. Έλληνες θα βιώσουν σήμερα θερμοκρασίες άνω των 41 °C (LIVE προβλέψεις)

Περίπου 120 χιλιάδες άνθρωποι θα βιώσουν θερμοκρασίες άνω των 45 °C.

Μικρή περαιτέρω άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία στη χώρα σήμερα, Κυριακή, με τις μέγιστες να ξεπερνούν κατά τόπους τους 43-45 βαθμούς Κελσίου.

Αυτό θα έχει αποτέλεσμα την έκθεση του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού σε πολύ υψηλές μέγιστες θερμοκρασίες.

Όπως φαίνεται στον χάρτη του meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, περίπου 8,7 εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να βιώσουν θερμοκρασίες άνω των 41°C, ενώ περίπου 120 χιλιάδες άνθρωποι θα βιώσουν θερμοκρασίες άνω των 45°C.

Κάνετε κλικ στη φωτό για να παρακολουθείτε live τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr

Η μονάδα ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), σε συνεργασία με την επιστημονική επιτροπή του Arsht-Rock Resilience Center του ιδρύματος Atlantic Council, εφαρμόζει επιχειρησιακά την κατηγοριοποίηση των ημερών με υψηλές θερμοκρασίες για 6 μεγάλες πόλεις της χώρας-Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ιωάννινα, Πάτρα και Ηράκλειο- ενώ στην ομάδα εργασίας συμμετέχει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και το ελληνικό γραφείο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC).

Η κατηγοριοποίηση περιλαμβάνει τέσσερις κατηγορίες ταξινόμησης (0-1-2-3). Όσον αφορά το επίπεδο επικινδυνότητας, την Κυριακή 23/7 αναμένεται το μέγιστο επίπεδο επικινδυνότητας 3 (ακραίες θερμοκρασίες με σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία), στις 3 από τις 6 πόλεις όπου εφαρμόζεται η κατηγοριοποίηση, σε Αθήνα, Λάρισα και Θεσσαλονίκη.

Με βάση τα προγνωστικά στοιχεία της πυρομετεωρολογικής ομάδας FLAME του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, εξαιρετικά δυσμενείς πυρομετεωρολογικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν σε μεγάλος μέρος της χώρας την Κυριακή 23/7, με έμφαση στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα, καθώς και στο Αιγαίο, όπου αναμένεται ακραίος κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών.
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας