Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΝτνίπρο-Παναθηναϊκός 1-3: Άνθισε το τριφύλλι στη Σλοβενία

Ντνίπρο-Παναθηναϊκός 1-3: Άνθισε το τριφύλλι στη Σλοβενία

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε της Ντνίπρο με 3-1, στην πρώτη αναμέτρηση για τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, και «σφιχταγκάλιασε» την πρόκριση.

Μόνο το check in… μένει στον Παναθηναϊκό, αφού -αν δεν αποδειχτεί ιδανικός «αυτόχειρας»- από την πρώτη αναμέτρηση με τη Ντνίπρο απόψε (25/7) «σφράγισε» το «εισιτήριο» για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League.

Οι «πράσινοι» επιβλήθηκαν της ουκρανικής ομάδας, στο Κόζιτσε της Σλοβακίας, αφού από την εισβολή της Ρωσίας και μετά δεν γίνονται αγώνες στην Ουκρανία, με 3-1 και τους αρκεί στον επαναληπτικό -που θα γίνει στο «Απ. Νικολαϊδης» την 1η Αυγούστου- να διατηρήσουν τα κεκτημένα. Ώστε, να τεθούν αντιμέτωποι με τη Μαρσέιγ.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και δίκαια έφθασαν στη νίκη. Απέκτησαν, χωρίς να εντυπωσιάσουν, τα ηνία της αναμέτρησης και φρόντισαν από νωρίς να «κάτσουν στη θέση του οδηγού». Συγκεκριμένα, στο 10ο λεπτό -μετά από «ποδιά» στον Μιροσινιτσένκο– ο Χουάνκαρ πάσαρε στον Σπόραρ και αυτός «άνοιξε» το σκορ.

Δέκα λεπτά αργότερα ο Σένκεφελντ αποχώρησε τραυματίας (θλάση στον δεξιό δικέφαλο) και έκανε ντεμπούτο ο Γεβντάι. Οι φιλοξενούμενοι, παρά το δυσμενές απρόοπτο, δεν έχασαν την κυριαρχία τους. Δεν απειλήθηκαν ουσιαστικά από τους τυπικά γηπεδούχους αλλά και δεν κατάφεραν να διευρύνουν το προβάδισμά τους. Με πιο χαρακτηριστική χαμένη ευκαιρία, γι’ αυτό, στο 58′. Όταν ο Βιλένα είχε τη χειρότερη δυνατή εκτέλεση αμαρκάριστος μέσα από την περιοχή.

Στην επανάληψη και για περίπου ένα τέταρτο οι τριφυλλοφόροι δεν ήταν καλοί και επέτρεψαν στους Ουκρανούς να ελπίσουν ότι μπορεί ν’ ανατρέψουν τα σε βάρος τους δεδομένα. Όμως, στο 74′ ο Τζούριτσιτς, με σουτ έξω από την περιοχή, εξανέμισε κάθε ελπίδα τους.

Στο 84′ ο Ιταλός διαιτητής, Ντανιέλε Τσίφι, έδειξε την άσπρη βούλα -σε ανατροπή του Χουάνκαρ από τον Μιροσνιτσένκο- και ο Ιωαννίδης έκανε το 0-3. Το μόνο που κατάφερε η Ντνίπρο ήταν να πετύχει το… γκολ της τιμής με τον Καπλιένκο στο 90′.

ΝΤΝΙΠΡΟ (Ολεκσάντρ Κούτσερ): Κιναρέικιν, Μιροσινιτσένκο, Σβάτοκ (61’ Κόγκουτ), Σαράπι, Κράβετς (73’ Καπλιένκο), Μπαμπένκο (83’ Ταντσίκ), Ντομίνγκο Φελίπε (83’ Γκόριν), Χουτσούλιακ, Ρουτσίνσκι, Τρετιάτκοφ (61’ Αντάμιουκ), Ντόβμπικ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ (23’ Γεντβάι), Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Βιλένα (70’ Κλέινχεϊσλερ), Τζούριτσιτς (78’ Μαντσίνι), Παλάσιος, Μπερνάρ (70’ Βέρμπιτς), Σπόραρ (78’ Ιωαννίδης).

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας