Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΦωτιά στη Ρόδο: Κατάσταση έκτακτης ανάγκης-Στο νότο οι μεγάλες μάχες

Φωτιά στη Ρόδο: Κατάσταση έκτακτης ανάγκης-Στο νότο οι μεγάλες μάχες

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Ρόδος. Στα νότια του νησιού τα σοβαρότερα προβλήματα από τα πύρινα μέτωπα.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε σήμερα (26/7), με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, η Ρόδος. Καθώς οι φωτιές συνεχίζουν να καίνε για ένατη ημέρα.

Εκτός της Δημοτικής Ενότητας Νότιας Ρόδου, που πλήττεται από την καταστροφική πυρκαγιά, αποφασίστηκε να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και οι Δημοτικές Ενότητες Ρόδου, Καλλιθέας, Ιαλυσού, Πεταλούδων, Αφάντου και Αρχαγγέλου.

Από την πλευρά της, η αντεισαγγελέας Εφετών Δωδεκανήσου ζήτησε ενημέρωση από την πυροσβεστική για τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα, αλλά και τους λόγους που η φωτιά εξακολουθεί να καίει εννέα ημέρες μετά.

Αναφορικά με τα πύρινα μέτωπα, τα σημαντικότερα είναι τρία. Ένα είναι από το χωριό Βάτι με κατεύθυνση ανατολικά προς Ασκληπειό. Δεύτερο μέτωπο αυτό στο βουνό απέναντι από το χωριό Βάτι με κατεύθυνση προς το χωριό Μεσαναγρός. Το τρίτο μέτωπο είναι αυτό που κινείται προς το χωριό Λαχανιά. Αναζωπυρώσεις, λόγω των ισχυρών ανέμων, υπάρχουν στην περιοχή των Απολλώνων.

Να σημειώσουμε ότι ταυτόχρονα με τις προσπάθειες πυρόσβεσης εξελίσσεται και η διαδικασία των αποζημιώσεων στις πυρόπληκτες περιοχές. Από χθες συνεργεία της Κρατικής Αρωγής της Πολιτικής Προστασίας έχουν ξεκινήσει την καταγραφή των ζημιών.

Τη συντονισμένη προσπάθεια των Αρχών, αλλά και τη πολύτιμη βοήθεια των ντόπιων εξήρε ο Βρετανός πρέσβης στην Ελλάδα, Μάθιου Λοτζ: «Οι αρχές εδώ, τοπικές και εθνικές αρχές, έχουν κάνει καταπληκτική δουλειά για να σώσουν όλους τους τουρίστες. Παραπάνω από 15.000 άτομα που ήταν σε μέρος του κινδύνου, είναι ασφαλείς και δεν χάσαμε ούτε μια ζωή».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας