Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕλλάδαΔωρεά 100.000 δολαρίων στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό από την Κίνα για τους...

Δωρεά 100.000 δολαρίων στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό από την Κίνα για τους πυρόπληκτους

«Η δωρεά από την Κίνα σημαίνει εκτίμηση, εμπιστοσύνη στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και οφείλουμε διαθέσουμε αυτά τα χρημάτων προς όφελος των ευάλωτων κοινωνικών ελληνικών ομάδων και όχι μόνο, που έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές, αλλά και οποιαδήποτε άλλη φυσική καταστροφή», είπε ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Ο Αντώνης Αυγερινός, πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, μίλησε στην ΕΡΤ για την επίσκεψη του πρέσβη της Κίνας στα κεντρικά γραφεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, όπου και παραδόθηκε ιδιοχείρως η επιταγή των 100 χιλιάδων δολαρίων. Ο κ. Αυγερινός χαρακτήρισε τη δωρεά «τεράστια βοήθεια και τιμητική αναγνώριση των πολύπλευρων δράσεων (σ.σ.: του Ερυθρού Σταυρού) προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας».

«Η δωρεά από την Κίνα σημαίνει εκτίμηση, εμπιστοσύνη στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και οφείλουμε να σεβαστούμε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο και θα το πράξουμε με τη διάθεση αυτών των χρημάτων προς όφελος των ευάλωτων κοινωνικών ελληνικών ομάδων και όχι μόνο, που έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές, αλλά και οποιαδήποτε άλλη φυσική καταστροφή», είπε ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Ο πρέσβης της Κίνας αναφέρθηκε και στα προβλήματα της χώρας του από πλημμύρες και συγχρόνως επέδειξε και ένα τύπου πυροσβεστικό αεροσκάφος, το οποίο παράγεται στην Κίνα και στην επόμενη σεζόν θα είναι προς χρήση.

Η βοήθεια του ελληνικού κοινού

«Μεταβήκαμε στη Νέα Μάκρη και στη Ραφήνα, όπου παραδώσαμε τρία μεγάλα οχήματα, υδροφόρες με πολύ ενισχυμένες πυροσβεστικού τύπου αντλίες, χωρητικότητας δέκα τόνων νερού με ειδικούς εκτοξευτήρες. Δεν υπάρχουν τέτοια οχήματα με ειδικό κοπτικό μηχάνημα. Και αυτό για να ενισχύσουμε τους δήμους Μάκρης, Μαραθώνος, Ραφήνας αλλά και Μεγάρων, που όπως θυμάστε το 2018 είχαν υποστεί τεράστια καταστροφή από τις πυρκαγιές. Όλα αυτά στοίχισαν περίπου 500.000 ευρώ και ήταν η βοήθεια του ελληνικού κοινού που εμπιστεύεται τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Μας έδωσε αυτή τη βοήθεια από το υστέρημά του και εμείς ανταποδίδουμε αυτή την εμπιστοσύνη», τόνισε ο κ. Αυγερινός.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας