Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕλλάδαΕΛΓΑ: Οι ενισχύσεις για τις δενδροκαλλιέργειες που επλήγησαν από τις πυρκαγιές

ΕΛΓΑ: Οι ενισχύσεις για τις δενδροκαλλιέργειες που επλήγησαν από τις πυρκαγιές

Τι απαντάει ο ΕΛΓΑ σε ερωτήματα που τέθηκαν από παραγωγούς

Διευκρινίσεις έδωσε ο ΕΛ.Γ.Α. σε ερωτήματα που τέθηκαν από παραγωγούς, των οποίων οι δενδροκαλλιέργειες επλήγησαν από τις πυρκαγιές το 2023. Έτσι, αποσαφηνίζεται ότι «οι τιμές ενισχύσεων, τις οποίες εισηγείται ο ΕΛ.Γ.Α., είναι ταυτόσημες με εκείνες των πυρκαγιών προηγούμενων ετών, χωρίς προσαυξήσεις.

Έτσι, για παράδειγμα, η τελική ενίσχυση που προβλέφθηκε για τις περιπτώσεις ολικά κατεστραμμένων ελαιόδεντρων στις προηγούμενες πυρκαγιές (από το 2021 και έπειτα) δεν ξεπέρασε τα εκατό (100) ευρώ ανά δένδρο, με κλιμάκωση προς τα κάτω για τις περιπτώσεις που η καταστροφή του ελαιόδεντρου δεν ήταν ολοκληρωτική. Και, μάλιστα, προβλέφθηκε προκαταβολή στο 50% της εν λόγω ενίσχυσης, ώστε οι αγρότες να έχουν όσο πιο σύντομα γίνεται μια σημαντική αρωγή, ενώ η καταβολή του επόμενου ποσού θα σχετίζεται και με την αποκατάσταση. Αντίστοιχη πρόβλεψη υπάρχει και για άλλες καλλιέργειες.

Συνεπώς, τις επόμενες ημέρες θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις, οι οποίες δεν θα αποκλίνουν από τις δεδομένες ρυθμίσεις στήριξης, όπως αυτές έχουν εφαρμοστεί μέχρι τώρα».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας