Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕλλάδαΗ Χαλκιδική σε πύρινο συναγερμό - Ποιοι δήμοι απαγορεύουν την κίνηση πεζών...

Η Χαλκιδική σε πύρινο συναγερμό – Ποιοι δήμοι απαγορεύουν την κίνηση πεζών και οχημάτων

Από τις 7:30 το πρωί της Τρίτης μέχρι τις 07:30 το πρωί της Τετάρτης 9 Αυγούστου απαγορεύεται η κυκλοφορία πεζών και τροχοφόρων, κάθε είδους, σε τέσσερις Δήμους της Χαλκιδικής.

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε περιοχές των Δήμων Κασσάνδρας, Σιθωνίας, Αριστοτέλη και Πολυγύρου τίθεται σε ισχύ από αύριο το πρωί και για ένα 24ωρο, λόγω του υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς -κατηγορίας 4 (πορτοκαλί), που προβλέπεται για τη Χαλκιδική, σύμφωνα με τον Χάρτη του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα με απόφαση, που υπογράφει η αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Αικατερίνη Ζωγράφου, από τις 7:30 το πρωί της 08ης Αυγούστου μέχρι τις 07:30 το πρωί της 9ης Αυγούστου απαγορεύεται η κυκλοφορία πεζών και τροχοφόρων κάθε είδους στους Δήμους Κασσάνδρας, Σιθωνίας, Αριστοτέλη και Πολυγύρου στις παρακάτω περιοχές:

-Στη Χερσόνησο Κασσάνδρας («Κορυφογραμμή» από Κασσανδρινό μέχρι Αγία Παρασκευή, «Αράπης» και «Χαλκοβούνι» Τ.Κ. Παλιουρίου),

-Στη Χερσόνησο Σιθωνίας (Κορυφογραμμή Δραγουνδέλι από Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό μέχρι και την Συκιά),

-Στον Δήμο Αριστοτέλη (Κομίτσα μέχρι Ουρανούπολη – Τσάμια Στρατωνίκης – Φυσώκα – Σκοπευτήριο Στρατωνίου),

-Στον ορεινό όγκο Χολομώντα (Αναδασώσεις περιοχή Βραστάμων, Περιοχή ευθύνης Πανεπιστημιακού Δάσους Ταξιάρχη).

Για την εφαρμογή του μέτρου εφαρμόζεται ο σχεδιασμός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πολυγύρου. Η εφαρμογή της απόφασης ανατίθεται στην Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής και στη ΔΙ.Π.Υ.Ν. Χαλκιδικής. Οι παραβάτες τιμωρούνται με διοικητικό πρόστιμο τριακοσίων ευρώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας