Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΕγκαινιάστηκε το Στρατηγείο Αεροπορικών Επιχειρήσεων στη Λάρισα από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ

Εγκαινιάστηκε το Στρατηγείο Αεροπορικών Επιχειρήσεων στη Λάρισα από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ

To Επιχειρησιακό Στρατηγείο της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ πρόκειται να αναβαθμιστεί σύντομα σε Αρχηγείο Χερσαίων Δυνάμεων.

Το Επιχειρησιακό Στρατηγείο της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ και το Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων (ΕΚΑΕ) του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ) στην Λάρισα εγκαινίασε Την Πέμπτη 10 Αυγούστου 2023 ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Κατά τον χαιρετισμό του ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση των εγκαινιαζόμενων έργων, τα οποία προσδίδουν υψηλές επιχειρησιακές δυνατότητες και διαμορφώνουν τις πλέον προσφορότερες συνθήκες για την αποτελεσματικότερη εκτέλεση της αποστολής τόσο της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ η οποία πρόκειται να αναβαθμιστεί σύντομα σε Αρχηγείο Χερσαίων Δυνάμεων, όσο και του ΑΤΑ.

Τόνισε επίσης ότι η υλοποίηση των έργων, πέραν της δεδομένης εξοικονόμησης πόρων και αξιοποίησης των υφιστάμενων υποδομών, εξυπηρετεί με τον βέλτιστο τρόπο τις αυξημένες επιχειρησιακές απαιτήσεις των Ενόπλων Δυνάμεων, ενισχύοντας ταυτόχρονα την διαλειτουργική συνέργεια της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ και του ΑΤΑ, τόσο στην ειρήνη, όσο και σε περιόδους κρίσεων και επιχειρήσεων.

Τέλος, ευχαρίστησε όλους όσοι εργάστηκαν με ταχύτητα, συνέπεια και αποτελεσματικότητα για την ολοκλήρωση των έργων, και εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο σύνολο του προσωπικού, προτρέποντάς το να συνεχίσει να εκτελεί την αποστολή του με την ίδια αυταπάρνηση και τον ίδιο ζήλο για την επίτευξη της μέγιστης μαχητικής ικανότητας και της αποτρεπτικής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκαν επίσης

  • Ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς και
  • O Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης.
  • Ο Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Φασούλας και
  • O Διοικητής της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ Αντιστράτηγος Ιωάννης Τσιόπλος.

Μετά το πέρας της τελετής, και στο πλαίσιο της παρουσίας του στην πόλη της Λάρισας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ είχε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιερώνυμο και τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνο Αγοραστό, με τους οποίους συζήτησε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας