Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕλλάδα«Έσπασε» ο Πηνειός: Νέο μήνυμα 112 για απομάκρυνση κατοίκων από Βρυότοπο και...

«Έσπασε» ο Πηνειός: Νέο μήνυμα 112 για απομάκρυνση κατοίκων από Βρυότοπο και Αμπελώνα

Εφιαλτική ήταν η νύχτα για όλους τους κατοίκους των περιοχών που βρίσκονται πλησίον των εκβολών του Πηνειού, οι οποίοι και έλαβαν μήνυμα 112 για απομάκρυνσή τους σε ασφαλέστερα σημεία. Η στάθμη του Πηνειού ξεπέρασε τα 9 μέτρα.

Μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους των περιοχών Βρυότοπος και Αμπελώνας, προκειμένου να απομακρυνθούν από αυτές και να κατευθυνθούν προς τον Τύρναβο, λόγω σπασίματος αναχώματος του ποταμού Πηνειού.

Στο μεταξύ, αδιάκοπα συνεχίζονται από την Πυροσβεστική και τις Ένοπλες Δυνάμεις οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμών ατόμων από αέρος στις περιοχές της Θεσσαλίας που επλήγησαν από την πρωτοφανή κακοκαιρία Daniel.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, από νωρίς το πρωί σήμερα έως τις 11:00, έχουν γίνει 149 εναέριες διασώσεις ατόμων. Συγκεκριμένα, 93 έχουν γίνει από την Αεροπορία Στρατού και 56 από την Πυροσβεστική.

Λίγες ώρες πριν κι ενώ ο κίνδυνος υπερχείλισης του Πηνειού ήταν ορατός, μήνυμα από το 112 είχαν λάβει και οι κάτοικοι της περιοχής Φαρκαδόνα, Κλοκοτός, Γεωργανάδες και Πετρόπορος.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας