Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΟργισμένη απάντηση Ζούλα για «μομφές» κακοδιαχείρισης των ταμείων της Δημόσιας Τηλεόρασης

Οργισμένη απάντηση Ζούλα για «μομφές» κακοδιαχείρισης των ταμείων της Δημόσιας Τηλεόρασης

Με προσφυγές στη Δικαιοσύνη απειλεί ο πρόεδρος της ΕΡΤ, σε περίπτωση νέας ανακύκλωσης συκοφαντικών δημοσιευμάτων με αναφορές σε κακή διαχείριση του προϋπολογισμού της Δημόσιας Τηλεόρασης.

Μετά από πλήθος ανώνυμων δημοσιευμάτων αλλά και τηλεοπτικών ρεπορτάζ που «θέλουν» ένα εδραιωμένο καθεστώς κακοδιαχείρισης του προϋπολογισμού της Δημόσιας Τηλεόρασης, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Ραδιομεγάρου, Κωνσταντίνο Ζούλα,  ο γνωστός δημοσιογράφος αποφάσισε να «απασφαλίσει» και με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να προειδοποιήσει για τις αμέσως επόμενες πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει.

Αυτό που «ξόδεψε» την υπομονή του προέδρου της Δημόσιας Τηλεόρασης ήταν η «νέα ανακύκλωση συκοφαντικών δημοσιευμάτων τα αποτέλεσαν αντικείμενο μέχρι και τηλεοπτικού «ρεπορτάζ» όπως αναφέρει στην ανάρτησή του, λόγος για τον οποίο αποφάσισε να αμυνθεί τόσο ως Πρόεδρος της ΕΡΤ αλλά και προσωπικά ως Κωνσταντίνος Ζούλας.

Ακολουθεί η ανάρτηση του προέδρου της ΕΡΤ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

«Το τελευταίο διάστημα η ΕΡΤ και εγώ προσωπικά έχουμε γίνει στόχος κακόβουλων δημοσιευμάτων, τα περισσότερα ανώνυμα ή ψευδώνυμα, τα οποία, χωρίς την επίκληση συγκεκριμένων στοιχείων, αφήνουν, μεταξύ άλλων, σκιές για τον τρόπο διαχείρισης του προϋπολογισμού της Δημόσιας Τηλεόρασης εκ μέρους της Διοίκησής της.

Τα περισσότερα από τα εν λόγω δημοσιεύματα επικαλούνται και ανακοινώσεις σωματείων, τα οποία, διαχρονικά ανθίστανται σε οποιαδήποτε αλλαγή της Δημόσιας Τηλεόρασης και πολύ περισσότερο σε εκείνες που τάχα απειλούν εργασιακά δικαιώματα.

Μέχρι τώρα απέφυγα οποιαδήπoτε απάντηση στα συγκεκριμένα δημοσιεύματα, καθώς, αφότου ο πρωθυπουργός της χώρας, μού έκανε την μεγάλη τιμή να αναλάβω την θέση του προέδρου της ΕΡΤ, γνώριζα ασφαλώς ότι η Δημόσια Τηλεόραση πάντα γινόταν στόχος κριτικής, είτε καλοπροαίρετης, είτε -συνηθέστερα- κακοπροαίρετης.

Καθώς, ωστόσο, κάποιες καταγγελίες τέτοιων δημοσιευμάτων αποτέλεσαν αντικείμενο μέχρι και τηλεοπτικού «ρεπορτάζ», θεωρώ υποχρέωση μου να απαντήσω, και εκ μέρους της ΕΡΤ και προσωπικά.

 

Αποκλειστικό μου κίνητρο μου για να υπηρετήσω την ΕΡΤ ήταν το γεγονός ότι πάντα πίστευα και πιστεύω ότι η χώρα μας μπορεί να έχει μια δημόσια τηλεόραση που της αξίζει. Το αν η συλλογική προσπάθεια που έγινε τα τελευταία τέσσερα χρόνια να αλλάξει η εικόνα της ΕΡΤ έχει πετύχει ή αποτύχει, είναι πρωτίστως θέμα των πολιτών να το κρίνουν, καθώς, εκτός των άλλων, εκείνοι καταβάλουν κάθε μήνα 3 ευρώ για την ύπαρξή της.

Προφανώς η ΕΡΤ είναι, και πρέπει να είναι, δεκτική στην κριτική. Κάθε φορέας του Δημοσίου, και πολύ περισσότερο η ΕΡΤ, που διαχειρίζεται χρήματα των πολιτών, οφείλει να είναι διαρκώς ανοιχτή σε πάσης φύσεως έλεγχο, συμπεριλαμβανομένου και του δημοσίου λόγου. Αλλά όταν θίγονται συστηματικά οι αρχές, οι αξίες και η ηθική υπόσταση της καθεμίας και του καθενός από μας που εργαζόμαστε στη Δημόσια Τηλεόραση, με αστήριχτες και συκοφαντικές καταγγελίες, η λάσπη δεν μπορεί πλέον να μένει χωρίς αντίδραση.

Ως εκ τούτου αν υπάρξει νέα ανακύκλωση συκοφαντικών δημοσιευμάτων, η λύση της Δικαιοσύνης είναι για μένα πλέον ένας αυτονόητος μονόδρομος» καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας