Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΑρτοποιός: «Ίσως και σήμερα το άνοιγμα της Εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης»

Αρτοποιός: «Ίσως και σήμερα το άνοιγμα της Εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης»

Τα νερά που είχαν μετατρέψει την Εθνική Οδό σε μία τεράστια λίμνη έχουν σχεδόν υποχωρήσει.

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, σε σημερινή τηλεοπτική του παρέμβαση, το ενδεχόμενο να αποκατασταθεί η κίνηση των οχημάτων στο εθνικό δίκτυο Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

Όπως εξήγησε, κλιμάκια της Πυροσβεστικής βρίσκονται στην ΠΑΘΕ, στη νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης και «αυτή τη στιγμή γίνονται οι τελικοί έλεγχοι. Νυχθημερόν έχουν δουλέψει όλα τα συνεργεία προκειμένου να ανοίξει η νέα εθνική οδό. Αναμένεται ότι μπορεί να γίνει Κυριακή ή Σάββατο, ωστόσο η πρόοδος των εργασιών έχει προχωρήσει πολύ περισσότερο, πολύ πιο γρήγορα από το αναμενόμενο, διότι θυμίζω εδώ ότι είχαμε πολύ έντονα πλημμυρικά φαινόμενα από 364 χιλιόμετρα στο 366, έχουν καταβληθεί πολύ μεγάλες προσπάθειες και πιστεύουμε ότι θα ανοίξει πολύ πιο σύντομα, διότι είναι στον τελικό έλεγχο από τη στιγμή καθαρισμού του οδοστρώματος».

Σημειώνεται ότι η Εθνική Οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης παραμένει κλειστή, στο ύψος της Θεσσαλίας, επί έξι συνεχόμενες ημέρες με τους οδηγούς να αναγκάζονται για να κατευθυνθούν προς Θεσσαλονίκη να ακολουθούν διάφορες διαδρομές, που αυξάνουν τις αποστάσεις ακόμα και στο διπλάσιο.

Τα νερά που είχαν μετατρέψει την Εθνική Οδό σε μία τεράστια λίμνη έχουν σχεδόν υποχωρήσει, όμως έπρεπε να πραγματοποιηθούν ενδελεχείς έλεγχοι για τυχόν ζημιές ή διαβρώσεις που θα καθιστούσαν επισφαλή την διέλευση των οχημάτων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας