Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΤελετή απόδοσης τιμής στα θύματα της ελληνικής αποστολής στη Λιβύη

Τελετή απόδοσης τιμής στα θύματα της ελληνικής αποστολής στη Λιβύη

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Ένοπλων Δυνάμεων, Παναγίας Παντάνασσας.

Ο ανώτατος βαθμός απονέμεται στις αξιωματικούς, οι οποίες σκοτώθηκαν κατά την εκτέλεση υπηρεσίας που συνεπάγεται αυξημένο κίνδυνο στη Λιβύη, με Προεδρικό Διάταγμα που υπεγράφη την Τρίτη, με πρόταση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια, μετά από εισήγηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και απόφασης του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ).

Συγκεκριμένα, στην αντιπλοίαρχο (ΥΝ) Γλυκερία Μεμεκίδου ΠΝ απονεμήθηκε ο βαθμός της υποναυάρχου και στην επισμηναγό (ΥΝ) Ευαγγελία Ανδρεαδάκη (ΑΜ: 63908) ο βαθμός της υποπτεράρχου.

Επίσης, με Προεδρικό Διάταγμα που υπεγράφη την Τρίτη με πρόταση του υπουργού Εθνικής Άμυνας και μετά από απόφαση του αρμόδιου Συμβουλίου Κρίσεων Στρατού Ξηράς, απονέμεται ο βαθμός του συνταγματάρχη στον αρχιλοχία (ΠΖ) Γεώργιο Βούλγαρη, ο οποίος επίσης έχασε τη ζωή του κατά την εκτέλεση υπηρεσίας που συνεπάγεται αυξημένο κίνδυνο.

Στην τελετή απόδοσης τιμής στους θανόντες της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη, παρέστη ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκος Δένδιας, κατά την έπαρση της σημαίας στο Στρατόπεδο «Παπάγου», με την ολοκλήρωση του τριήμερου πένθους των Ενόπλων Δυνάμεων.

Παρέστησαν επίσης ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο Υπαρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Ανδρέας Κορωνάκης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Άγγελου Χουδελούδη, ο Υπαρχηγός ΓΕΝ Υποναύαρχος Κωνσταντίνος Βλάχος ΠΝ, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχου Ιωάννη Δρυμούση ΠΝ, καθώς και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Ένοπλων Δυνάμεων, Παναγίας Παντάνασσας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας