Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΑυξάνονται τα περιστατικά αντισημιτικής βίας: Εκτοξεύθηκαν δύο εμπρηστικοί μηχανισμοί κατά συναγωγής στο...

Αυξάνονται τα περιστατικά αντισημιτικής βίας: Εκτοξεύθηκαν δύο εμπρηστικοί μηχανισμοί κατά συναγωγής στο Βερολίνο

Τις τελευταίες ημέρες η γερμανική αστυνομία έχει αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας στο Βερολίνο και άλλες πόλεις γύρω από κτίρια που σχετίζονται με τις ισραηλινές κοινότητες εξαιτίας της αυξανόμενης έντασης εκ μέρους μουσουλμάνων που διαμαρτύρονται για τις ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα.

Επίθεση με κοκτέιλ μολότοφ δέχτηκε σήμερα νωρίς το πρωί μια συναγωγή στην κεντρική συνοικία Μίττε του Βερολίνου, όπως γνωστοποίησε η εβραϊκή κοινότητα Καχάλ Αντάς Τζισροέλ και επιβεβαίωσε η αστυνομία της γερμανικής πρωτεύουσας.

Σε μήνυμα στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Χ (πρώην τουίτερ), η κοινότητα αναφέρει ότι δύο εμπρηστικοί μηχανισμοί εκτοξεύτηκαν από αγνώστους κατά του κτιρίου της συναγωγής της, που επίσης φιλοξενεί έναν παιδικό σταθμό, μια σχολή θρησκευτικών σπουδών και αίθουσα εκδηλώσεων.

German police officers stand guard in front of the building complex of the Kahal Adass Jisroel community after it was attacked by two incendiary devices, in the center of Berlin, Germany, October 18, 2023. (AP Photo/Markus Schreiber)

«Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από αυτήν την τρομοκρατική επίθεση» τονίζει σε ανακοίνωσή του το Κεντρικό Συμβούλιο Εβραίων της Γερμανίας, που συμπληρώνει ότι «τα λόγια τώρα γίνονται πράξη. Η ιδεολογία της Χαμάς που υποστηρίζει την εξολόθρευση οποιουδήποτε εβραϊκού στοιχείου έχει πλέον επιπτώσεις και στη Γερμανία».

Η γερμανική αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή και δεκάδες ένστολοι διεξάγουν τις σχετικές έρευνες. Επίσης, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας ενημέρωσε ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας είχαν ξεσπάσει ταραχές στην εμβληματική Πύλη του Βραδεμβούργου ανάμεσα σε μουσουλμάνους μετανάστες και αστυνομικές δυνάμεις, καθώς και στις συνοικίες Κρόιτσμπεργκ και Νόικελν. Πολλοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου χωρίς να προσδιορίζει τον ακριβή αριθμό.

Τις τελευταίες ημέρες η γερμανική αστυνομία έχει αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας στο Βερολίνο και άλλες πόλεις γύρω από κτίρια που σχετίζονται με τις ισραηλινές κοινότητες εξαιτίας της αυξανόμενης έντασης εκ μέρους μουσουλμάνων που διαμαρτύρονται για τις ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα. Σε αρκετές περιπτώσεις, οι ισραηλινές σημαίες που κυμάτιζαν έξω από διάφορα δημαρχεία γερμανικών πόλεων σε ένδειξη αλληλεγγύης για την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς έχουν κατέβει από αγνώστους και έχουν παραδοθεί στη φωτιά.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας