Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
Αρχικήhomepage sliderΜαρινάκης: Απάντηση στο σχόλιο του Στ. Κασσελάκη για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού-«...

Μαρινάκης: Απάντηση στο σχόλιο του Στ. Κασσελάκη για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού-« Δεν κατάλαβε τίποτα»

Η συνεχής παρουσία και η συνεχής επικοινωνία του πρωθυπουργού με ξένους ηγέτες δείχνουν ότι κάθε άλλο παρά ρόλο θεατή έχει η χώρα, πάντοτε με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο αλλά με θέσεις δεδομένες, τόνισε.

Στο «δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα αλλά και στην ανθρωπιστική βοήθεια υπέρ των αμάχων», στο υπουργικό συμβούλιο και στην προσήλωση τη κυβέρνησης στην μεταρρυθμιστική ατζέντα, καθώς και στα νομοσχέδια που αφορούν κρίσιμες υποδομές, αύξηση εισοδήματος και ενίσχυση επιχειρηματικότητας αναφέρθηκε ο Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

 «Ο κ. Κασσελάκης δεν κατάλαβε τίποτα από τη συνέντευξη του πρωθυπουργού

 

Σε ερώτηση σχετικά με την κριτική του Στέφανου Κασσελάκη περί «κυβέρνησης λαδέμπορων και ψίχουλα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι «ο κ. Κασσελάκης δεν κατάλαβε τίποτα από τη συνέντευξη του πρωθυπουργού. Ο κ. Κασσελάκης προσβάλει τους Έλληνες παραγωγούς καταρχάς, αλλά διαστρεβλώνει και όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης. Οι πολίτες κουράστηκαν να ακούνε μια αντιπολίτευση να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού

 

«Πριν από λίγη ώρα ο πρωθυπουργός είπε ότι θα παρευρεθεί στη διεθνή διάσκεψη του Καϊρου κι επιπλέον η Ελλάδα θα αποστείλει ιατροφαρμακευτική βοήθεια στη Γάζα μέσω του Κέντρου Συντονισμού Επείγουσας ανταπόκρισης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Συμμετέχουμε στο μηχανισμό της Ευρώπης και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποφευχθεί ανθρωπιστική κρίση. Είμαστε στο πλευρό του Ισραήλ ως προς το δικαίωμα της αυτοάμυνας, πρόσθεσε.

«Η Ελλάδα έχει τη σωστή υπεύθυνη στάση και θέση που κρατάει στο χρόνο και συνεχίζει να την υποστηρίζει», είπε ο κ. Μαρινάκης, απαντώντας σε ερώτηση.

Η συνεχής παρουσία και η συνεχής επικοινωνία του πρωθυπουργού με ξένους ηγέτες δείχνουν ότι κάθε άλλο παρά ρόλο θεατή έχει η χώρα, πάντοτε με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο αλλά με θέσεις δεδομένες, τόνισε.

Επεσήμανε ότι στη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου συζητήθηκαν μια σειρά από νομοσχέδια με στόχο μεταξύ άλλων την ενδυνάμωση κρίσιμων υποδομών του κράτους, την αύξηση του εισοδήματος των πολιτών και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ο κ. Χατζηδάκης παρουσίασε ένα νέο νομοσχέδιο για τους servicers που προωθεί τη διαφάνεια και προστατεύει τους δανειολήπτες. Διευρύνεται η προστασία των πραγματικών ευάλωτων, είπε ο κ. Μαρινάκης.

Με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη συγκροτείται Συμβουλευτική Επιτροπή Υψηλού Επιπέδου για την Τεχνητή Νοημοσύνη με κύριο αντικείμενο την προετοιμασία της χώρας μπροστά στις εξελίξεις που οι κάθε είδους εφαρμογές της εν λόγω τεχνολογίας θα φέρουν.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπενθύμισε μεταξύ άλλων, τα 320 έργα που αφορούν μικρομεσαίες επιχειρήσεις, το πιλοτικό πρόγραμμα επαναπατρισμού γιατρών και παθολόγων και τον ετήσιο προγραμματισμό προσλήψεων που προβλέπονται 16.521 θέσεις, εκ των οποίων οι 6.5000 αφορούν στην υγεία.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις Αυγενάκη και Γεωργιάδη, ο κ. Μαρινάκης είπε ότι ο πρωθυπουργός δεν αναφέρθηκε στις δηλώσεις του περί μετριοπάθειας και σεμνότητας στους συγκεκριμένους υπουργούς και αν υπήρχε οποιαδήποτε καταγγελία ότι χρησιμοποιούν οικονομικά εργαλεία με κριτήρια που δεν ταιριάζουν στην αυτοδιοίκηση θα είχε κατατεθεί στον δημόσιο διάλογο. «Είναι δεδομένο ότι δεν υπάρχει τέτοια καταγγελία Να μη δίνουμε τροφή σε προπαγανδιστές. Θύματα διαστρέβλωσης έγιναν οι πολίτεςτης Θεσσαλίας που ανησύχησαν για θέμα που δεν υπάρχει», τόνισε.

Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις του κ. Κουρέτα για διακοπή των έργων για τα αναχώματα στην περιφέρεια Θεσσαλίας, ο κ. Μαρινάκης παρέπεμψε στην απάντηση του κ. Αγοραστού και επανέλαβε ότι το κράτος έχει συνέχεια και δεν επηρεάζεται από την αλλαγή των προσώπων της αυτοδιοίκησης. Άλλωστε, ο κ. Κουρέτας ήταν ο πρώτος περιφερειάρχης με τον οποίο συναντήθηκε ο πρωθυπουργός.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας