Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΙσπανία: Ο Σάντσεθ υποδέχεται εκπροσώπους της εβραϊκής και μουσουλμανικής κοινότητας

Ισπανία: Ο Σάντσεθ υποδέχεται εκπροσώπους της εβραϊκής και μουσουλμανικής κοινότητας

Αρχικά υποδέχτηκε τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εβραϊκών Κοινοτήτων στην Ισπανία, Ισαάκ Μπενζακέν και στη συνέχεια τον γραμματέα της Ισλαμικής Επιτροπής στην Ισπανία, Μοχάμεντ Ατζάνα.

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ, ολοκλήρωσε νωρίτερα τις συναντήσεις του στη Μονκλόα με εκπροσώπους της εβραϊκής και μουσουλμανικής κοινότητας και τους ζήτησε να κινητοποιήσουν όλες τις προσπάθειες για να σταματήσει το κύμα βίας στη Μέση Ανατολή.

“Είναι καιρός να κινητοποιήσουμε όλες τις προσπάθειες για να σταματήσει το κύμα βίας και να επιστρέψουμε σε μια διπλωματική και πολιτική λύση. Η κυβέρνηση της Ισπανίας συμμετέχει σε αυτή την προσπάθεια”,

έγραψε στο Χ.

Αρχικά υποδέχτηκε τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εβραϊκών Κοινοτήτων στην Ισπανία, Ισαάκ Μπενζακέν και στη συνέχεια τον γραμματέα της Ισλαμικής Επιτροπής στην Ισπανία, Μοχάμεντ Ατζάνα. Ο Σάντσεθ ευχαρίστησε και τις δύο κοινότητες για την προθυμία τους να «συνεχίσουν να εργάζονται για την ειρήνη και τη συνύπαρξη» και τόνισε ότι η ισπανική κοινωνία είναι μια ανοιχτή και ανεκτική κοινωνία και αυτό την κάνει πιο δυνατή.

Στην Ισπανία ζουν περίπου 2,3 εκατομμύρια μουσουλμάνοι και 40.000 εβραίοι.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας