Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΝ. Ρωμανός: Αναμένουμε απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ για τις αποκαλύψεις Σκουρλέτη περί...

Ν. Ρωμανός: Αναμένουμε απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ για τις αποκαλύψεις Σκουρλέτη περί μηχανισμού γύρω από τον Αλ. Τσίπρα

Η συγκεκριμένη αποκάλυψη του κ. Σκουρλέτη εκφεύγει των εσωκομματικών, επισήμανε. «Αφορά πολύ ευρύτερα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη δημοκρατία, έχουν να κάνουν με όλους μας και νομίζω ότι απαιτούν, αυτά τα οποία έθεσε ο κ. Σκουρλέτης, απαντήσεις» σημείωσε.

Απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζήτησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με τον Βασίλη Αδαμόπουλο και την Μαρία Γεωργίου, για όσα κατήγγειλε ο Πάνος Σκουρλέτης σε τηλεοπτική του παρουσία χθες όπου κατήγγειλε παράκεντρα γύρω από τον πρώην πρωθυπουργό και δημοσιογράφους που εργάζονταν υπόγεια για τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, με στημένους μηχανισμούς και δεκάδες λογαριασμούς στα σόσιαλ μίντια.

«Πέρα από την όποια προσπάθεια επηρεασμού της κοινής γνώμης, πέρα από τον μηχανισμό αυτό της προπαγάνδας και των fake news που φαντάζομαι είναι ακριβώς ο ίδιος μηχανισμός ο οποίος δημιουργούσε όλα αυτά τα υβριστικά hashtags με τα οποία πολιτεύονται επί έτη και ο οποίος ουσιαστικά δολοφονούσε χαρακτήρες και δημιουργούσε όλο αυτό το τοξικό κλίμα που κατά τη γνώμη μου οδήγησε τον ΣΥΡΙΖΑ στις απανωτές ήττες- αλλά αυτό είναι δικό τους θέμα το πώς θα το αναγνώσουν- νομίζω ότι όλα αυτά απαιτούν το λιγότερο απάντηση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η συγκεκριμένη αποκάλυψη του κ. Σκουρλέτη εκφεύγει των εσωκομματικών, επισήμανε. «Αφορά πολύ ευρύτερα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη δημοκρατία, έχουν να κάνουν με όλους μας και νομίζω ότι απαιτούν, αυτά τα οποία έθεσε ο κ. Σκουρλέτης, απαντήσεις» σημείωσε.

«Το να καταγγέλλεται-αποκαλύπτεται δημόσια από τον πρώην γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, που έρχεται σε συνέχεια της κ. Αχτσιόγλου που είχε ανοίξει τη συγκεκριμένη συζήτηση προεκλογικά στην εσωκομματική διαδικασία του ΣΥΡΙΖΑ και άλλα στελέχη αν δεν κάνω λάθος, τα οποία είχαν επίσης αναφερθεί στο συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά εδώ ήρθε ο κ. Σκουρλέτης και δεν μιλάει γενικά για τρολ, γιατί η συζήτηση για τα τρολ είναι μια συζήτηση που δεν είναι καινούργια, την έχουμε ακούσει από όλες τις πλευρές πολλά χρόνια. Εδώ μιλάμε για ανθρώπους οι οποίοι διαχειρίζονταν βάσει όσων λέει ο Σκουρλέτης, τους λογαριασμούς του κ. Τσίπρα, άρα μιλάμε για συνεργάτες του κ. Τσίπρα, οι οποίοι επίσης βάσει των ίδιων καταγγελιών διαχειρίζονταν όχι έναν αλλά 50 λογαριασμούς έκαστος και επίσης ήταν επώνυμοι αρθρογράφοι», τόνισε.

«Άνοιξε μια συζήτηση, έγιναν συγκεκριμένες αποκαλύψεις και προφανώς αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να μένει μετέωρο στο δημόσιο διάλογο. Θα πρέπει λοιπόν αυτοί τους οποίους αφορούν αυτές οι αποκαλύψεις, προφανώς να βγουν και να μιλήσουν» υπογράμμισε ο κ. Ρωμανός.

Όπως είπε, το ζήτημα της μεγάλης συζήτησης για τα τρολ, είναι κάτι πολύ ευρύτερο από τη χώρα μας, η ίδια συζήτηση υπάρχει σε πάρα πολλές χώρες και υπάρχουν και πρωτοβουλίες που λαμβάνονται στο πεδίο αυτό. «Και είναι τελείως διαφορετικό να βγαίνουν επώνυμα πρωτοκλασάτα στελέχη μέχρι χθες του ΣΥΡΙΖΑ και να λένε συγκεκριμένα πράγματα για μηχανισμούς, στους οποίους επικεφαλής δεν είναι γενικά ένας μηχανισμός γύρω από έναν πολιτικό χώρο, είναι ένας μηχανισμός στον οποίο επικεφαλής είναι ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Και μιλάμε βάσει των καταγγελιών για ανθρώπους που διαχειρίζονταν τους λογαριασμούς του, άρα έμπιστους συνεργάτες του» συμπλήρωσε ο κ. Ρωμανός.

«Ευχόμαστε καλά ξεμπερδέματα, προφανώς στον ΣΥΡΙΖΑ. Εννοείται ότι ειλικρινά και εγώ προσωπικά, αλλά νομίζω αυτό εκφράζει όλους μας, θα επιθυμούσαμε ο ΣΥΡΙΖΑ να μπορέσει να κινηθεί στην κατεύθυνση της δημιουργικής αντιπολίτευσης, της προγραμματικής αντιπολίτευσης και να ακούσουμε επιτέλους συγκεκριμένες προτάσεις και να φύγει από αυτή την εικόνα την οποία βλέπουμε σήμερα. Δυστυχώς όμως, όλες οι επιλογές του νέου προέδρου μέχρι τώρα δείχνουν ακριβώς ότι κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση. Ότι ουσιαστικά πολλαπλασιάζει την τοξικότητα και το διχαστικό λόγο και τη διαστρέβλωση, που ήταν τα μόνα εργαλεία, κατά τη γνώμη μου, με τα οποία πολιτεύτηκε τα προηγούμενα χρόνια. Και μακάρι έστω και στο παρά πέντε ή στο και πέντε να αλλάξει αυτή η στρατηγική» είπε καταλήγοντας ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας