Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΑραβικός Σύνδεσμος: Καταδικάζουμε τις δηλώσεις του Ισραηλινού υπουργού Α. Ελιγιάχου

Αραβικός Σύνδεσμος: Καταδικάζουμε τις δηλώσεις του Ισραηλινού υπουργού Α. Ελιγιάχου

Η EFE αναφέρει ότι, σύμφωνα με αρκετές πηγές, το εβραϊκό κράτος ανέπτυξε κρυφά πυρηνικά όπλα πριν από περισσότερα από 50 χρόνια, αλλά, μέχρι τώρα, ούτε παραδέχεται ούτε αρνείται ότι διαθέτει τέτοια όπλα.

Ο Αραβικός Σύνδεσμος διαβεβαίωσε αυτήν την Κυριακή ότι το Ισραήλ «αναγνωρίζει ότι διαθέτει πυρηνικά όπλα», αφού ο ακροδεξιός Ισραηλινός Υπουργός Κληρονομιάς, Amichai Eliyahu, δήλωσε ότι η πραγματοποίηση πυρηνικής επίθεσης κατά της Λωρίδας της Γάζας είναι μια πιθανότητα.

«Οι δηλώσεις του ρατσιστή Ισραηλινού υπουργού Eliyahu είναι αποκαλυπτικές. Όχι μόνο παραδέχεται ότι έχουν πυρηνικό όπλο, το οποίο είναι μυστικό που όλοι γνωρίζουν, επιβεβαιώνουν και την πραγματικότητα της απεχθούς και ρατσιστικής άποψης των Ισραηλινών προς τον παλαιστινιακό λαό» που «είναι το αληθινό πρόσωπο της κατοχικής κυβέρνησης», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της παναραβικής οργάνωσης, Ahmed Abulgueit, στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter).

Όπως ανέφεραν οι Times of Israel την Κυριακή, ο Eliyahu διαβεβαίωσε ότι η εκτόξευση ατομικής βόμβας κατά της Λωρίδας της Γάζας θα μπορούσε να είναι μία από τις επιλογές στον πόλεμο στον οποίο το Ισραήλ και η παλαιστινιακή ισλαμιστική ομάδα Χαμάς πολεμούν από τις 7 Οκτωβρίου, από τότε που ξεκίνησε η Χαμάς μια βάναυση επίθεση στο νότιο Ισραήλ.

Η EFE αναφέρει ότι, σύμφωνα με αρκετές πηγές, το εβραϊκό κράτος ανέπτυξε κρυφά πυρηνικά όπλα πριν από περισσότερα από 50 χρόνια, αλλά, μέχρι τώρα, ούτε παραδέχεται ούτε αρνείται ότι διαθέτει τέτοια όπλα.

Το Κέντρο Ελέγχου Όπλων και Μη Διάδοσης Όπλων έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει για την «ευρεία πεποίθηση» ότι το Ισραήλ κατέχει τέτοια όπλα και έχει υπενθυμίσει ότι το ισραηλινό κράτος δεν είναι συμβαλλόμενο μέρος στη Συνθήκη για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων και ότι η «πολιτική πυρηνικής αδιαφάνειας» είναι ανεκτή από εχθρούς και αντιπάλους, σημειώνει η ΕΦΕ.

Επίσης, το Ισραήλ δεν αποδέχτηκε τις εγγυήσεις του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ), οι οποίες στοχεύουν στην αποτροπή της εξάπλωσης πυρηνικών όπλων μέσω του έγκαιρου εντοπισμού «ακατάλληλης χρήσης» πυρηνικού υλικού ή τεχνολογίας, γράφει επίσης το επικαλούμενο πρακτορείο Τύπου.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας